Trafikverket · Publicerad Igår 00:00

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Trafikverket bedriver en av landets mest komplexa och omfattande IT-verksamheter och ansvarar för flera samhällsviktiga IT-tjänster. Centrala funktionen IT har genomgått en stor förändring i syfte att centraliseras, renodlas och effektiviseras och numera är Trafikverkets IT-kompetens samlad i en flödesorganisation med både styr- och beställarförmåga. Organisationen har ett funktionellt ansvar för all IT i Trafikverket och består idag av drygt 900 medarbetare över hela landet. IT-organisationen bygger på Trafikverkets förvaltningsmodell och består av tre huvudområden, styrning, beställning och leverans, fördelat på fem avdelningar under IT-direktören.

Dagens GIS-plattform på Trafikverket består av ESRI programvaror, Weave, Carmenta och FME för geografisk bearbetning. För datalagring används SQL Server.

Systemspecialist IT inom GIS

Arbetsuppgifter
Vi söker en Systemspecialist inom GIS-området. Som systemspecialist inom GIS arbetar du t.ex. med:
 • Vidareutveckla och effektivisera teknisk infrastruktur inom GIS.
 • Integration av GIS-lösningar med andra applikationer.
 • Strategiarbete med GIS inom Trafikverket.
 • Expertstöd inom GIS i Trafikverkets IT-lösningar.
 • Delta i framtagning av utbildningar.
 • Dialog med systemleverantörer.
De problem du ställs inför i arbetet är ofta komplicerade och olikartade/sammansatta.

Resor förekommer i mindre omfattning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning GIS 180 hp (120 p) eller motsvarande kunskaper/utbildning i kombination med erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig. Du har en bred kompetens inom GIS-området och specifikt ESRI plattformen. Du har flerårig erfarenhet av arbete inom GIS-området och god kunskap om bakomliggande teorier och principer.

Det är meriterande om du har god kunskap inom något/några av följande områden:
 • arkitekturarbete inom GIS
 • strategiarbete inom GIS
 • praktisk erfarenhet av arbete med OGC-standarder som WMS och WFS för kartlösningar.
 • erfarenhet av arbete med installation och konfiguration av GIS server programvaror
 • erfarenhet av webbGIS- och portallösningar
 • arbete med geografisk information lagrad i SQL Server.
Du har en god problemlösande analysförmåga och är lösningsorienterad. Som person är du självgående, strukturerad och har god förmåga att samarbeta med andra. Arbetsuppgifterna kräver en god förmåga att uttrycka sig på svenska i både tal och skrift och vana vid att hålla i presentationer.

Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-10-24

Upplysningar

Sektionschef Karin Nyberg
010-123 1141

Saco Kjell Israelsson
010-125 7225

ST Arne Gradin
010-125 7264

SEKO Sven-Gunnar Billman
010-125 7255
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga