Trafikverket · Publicerad 21 okt

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Trafikverket bedriver en av landets mest komplexa och omfattande IT-verksamheter och ansvarar för flera samhällsviktiga IT-tjänster. Centrala funktionen IT har nyligen genomgått en stor förändring i syfte att centraliseras, renodlas och effektiviseras och numera är Trafikverkets IT-kompetens samlad i en flödesorganisation med både styr- och beställarförmåga. Organisationen har ett funktionellt ansvar för all IT i Trafikverket och består idag av drygt 900 medarbetare över hela landet. IT-organisationen bygger på Trafikverkets förvaltningsmodell och består av tre huvudområden, styrning, beställning och leverans, fördelat på fem avdelningar under IT-direktören.
Systemtekniker, Windows server

Arbetsuppgifter
Som systemtekniker server arbetar du med drift och underhåll av server inom Trafikverkets datacentermiljö. Driftmiljön är baserad på Cisco, EMC och HP hårdvara och MS Windows Server samt MS HyperV och VMware.

Som systemtekniker tillhandahåller och förmedlar du direkt och indirekt IT-stöd till verksamheten. Du är expertstöd i den förvaltande verksamheten och gentemot användaren. Indirekt stöd förmedlar du genom tillhandahållande av säker tillgänglighet till data och funktion samt avseende förebyggande åtgärder och säkra förändringar i den tekniska miljön. I arbetsuppgifterna ingår dokumentering och beskrivning av rutiner såväl som anvisningar samt underhåll.

Du ingår i ett kvalificerat datacenterteam som producerar tjänster med hög kvalitet inom server, nätverk, lagring och backup. Du kommer att arbeta självständigt med stort ansvar och ha dagliga kontakter med förvaltare och användare samt våra internationella leverantörer.

Driftmiljöerna är i huvudsak placerade i Borlänge, Gävle, Stockholm och Göteborg. Driftberedskap ingår i tjänsten. Resor i mindre omfattning i Sverige ingår i tjänsten.

Tjänsten är placerad i Borlänge.

Kvalifikationer
Vi söker en Systemtekniker Server med bred kompetensbas och spetsen inom MS Windows Server. Du ska ha flerårig erfarenhet i närtid av drift och underhåll av Windows Server 2008 eller nyare i större driftmiljöer.

Du bör ha dokumenterade kunskaper inom MS Windows Server-produkter. Vi ser gärna att du har kunskaper inom flera av följande områden. Vmware, HyperV, EMC Lagring, Cisco UCS hårdvara. Certifieringar inom ovanstående är meriterande.

Erfarenhet av operativa driftmiljöer är meriterande.

Som person är du lösningsorienterad samtidigt som du har förmåga att prioritera rätt saker. Eftersom du kommer att ha kontakter inom och utom verksamheten så ställs höga krav på din samarbetsförmåga. De problem du ställs inför i arbetet är ofta komplicerade och kräver därför god analysförmåga. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-10-24

Upplysningar

Sektionschef Hans Bergström
010-125 7007

Saco Kjell Israelsson
010-125 7225

ST Arne Gradin
010-125 7264

SEKO Sven-Gunnar Billman
010-125 7255
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga