Trafikverket · Publicerad 9 okt

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som systemtekniker AD arbetar du med den dagliga driften av en stor och komplex multiforest-AD-miljö med ett antal truster samt även med vidareutveckling och effektivisering av dessa miljöer. Du fungerar som teknisk specialist inom ditt område. I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleutbildning med IT-inriktning, eller annan utbildning tillsammans med arbetslivserfarenhet som av oss kan bedömas likvärdigt.
  • har minst fem års erfarenhet av drift av stora AD-miljöer och god kunskap om bakomliggande teorier och principer för AD
  • har god erfarenhet av att ha arbetat med AD i Windows server 2008 - 2016.
  • har god kunskap och erfarenhet av Powershell.
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • är van att arbeta i miljöer med höga tillgänglighetskrav (drift 24/7/365 inklusive beredskap)
  • har svenskt medborgarskap
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet inom ITIL och förvaltningsmodellen PM3
  • arbetat med Public Key Infrastructure, Hardware Security Module, Active Directory Federation Services och MS Identity Manager, PM
Som person söker vi dig som är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du har också en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-10-19

Upplysningar

Rekryterande chef Marie Mognaschi
0101257312

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Håkan Engström
0101232014

SEKO Sven-Gunnar Billman
0101257255
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Idag
Ort
Borlänge
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1