Trafikverket · Publicerad 17 feb 2021

SomSystemutvecklare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Har du ett brinnande intresse för systemutveckling? Vill du arbeta i en kreativ organisation där du bidrar till utvecklingen av framtidens transportsystem?

Vi söker dig som vill arbeta som systemutvecklare där utmaningen till stor del ligger i att arbeta med operativt kritiska applikationer. På vår avdelning järnväg arbetar vi med applikationer som har avgörande betydelse för den svenska tågtrafiken vilket ställer höga krav på prestanda, tillgänglighet och säkerhet. Du kommer att ingå i ett team som driver dagens och utvecklar framtidens järnvägssystem där du tillsammans med teamet har stora möjligheter att påverka och driva utvecklingen framåt. I rollen arbetar du med hela kedjan från kravfångst till driftsättning där förutsättningen är samarbete i team med ett agilt arbetssätt. Huvudsakligen innebär dina arbetsuppgifter programmering där du designar, utvecklar och testar komponenter men eftersom teamet har ansvaret för sina leveranser kommer ditt bidrag som del av teamet stå i fokus.

Kvalifikationer
I den här tjänsten söker vi dig som använder din problemlösningsförmåga för att identifiera problem och på ett initiativtagande sätt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du är noggrann och arbetar för att hitta säkra och kvalitativa lösningar utifrån ett helhetsperspektiv som gynnar alla parter på bästa sätt. För att du ska trivas i rollen drivs du av en vilja att utvecklas och nå framgång tillsammans med andra.

Du har
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift,
  • högskoleexamen om 180 hp med inriktning IT. Alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig.
  • minst två års yrkeserfarenhet i närtid (inom de senaste 3 åren) av systemutvecklingsarbete och integrationsutveckling.
  • erfarenhet av backend utveckling i C#/.NET.
  • erfarenhet av arbete med databaser i MS SQL Server.
Det är meriterande med
  • kunskap och/eller erfarenhet inom ett eller flera av följande områden: .NET Core, WPF, Azure DevOps, Enhetstester, Microtjänster (micro services), Webbutveckling, ArcGIS-plattformen, GIS i allmänhet, OPAL
Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering.

Placeringsort: Borlänge

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-02-28

Upplysningar

Rekryterande chef Pär Lundmark
0101243580

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Idag
Ort
Borlänge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga