Trafikverket · Publicerad Igår 00:00

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Testledare it Teststrateg

Arbetsuppgifter
Som Testledare/Teststrateg på Trafikverket arbetar du med strategiska frågor inom test.

I arbetsuppgifterna som Teststrateg ingår strategiskt testarbete, omvärldsbevakning och vidareutveckling inom testområdet. Information, utbildning avseende test, stöd och rådgivning samt uppföljning och erfarenhetsåtervinning. Som en del i arbetet ingår att leda gruppen testledare och följa upp testarbetet i uppdragen.

Vi arbetar i Microsoft-miljö mot TFS (Team Foundation Server) och för testarbetet använder vi testdelarna inom Visual Studio ALM.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom IT-området eller motsvarande kunskap och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har dokumenterad utbildning och/eller erfarenhet av test inom systemutvecklingsområdet.

Vi söker dig med mångårig erfarenhet av testledning i projekt eller förvaltningsuppdrag. Du har flerårig erfarenhet av strategiskt testarbete i stora organisationer. Du har erfarenhet av systemutvecklingsprojekt och därmed stor förståelse för projektets alla faser från krav till driftsättning av lösningen.

Det är meriterande om du har certifiering inom test, erfarenhet av agilt arbetssätt och testdelarna inom Visual Studio ALM. Det är även meriterande med erfarenhet från systemutvecklingsarbete och test av system i komplexa testmiljöer med många integrationer. Arbetsuppgifterna kräver också god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift samt att du även har god kunskap i engelska.
Som person är du kvalitetsmedveten, kreativ och har förmågan att kunna se till helheten. Du ska även kunna arbeta för en långsiktig strategi samt kunna uttrycka komplexa saker på ett tydligt sätt. Tjänsten innefattar samarbete med flera delar av organisationen och vi värdesätter gott samarbete.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-12-04

Upplysningar

Sektionschef Susanne Lindholm
010-123 4922

SEKO Sven-Gunnar Billman
010-125 7255

Saco Kjell Israelsson
010-125 7225

ST John-Åke Halldén
010-123 1409
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
4 dec
Ort
Borlänge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Testare

Inga fler liknande jobb tillgängliga