Trafikverket · Publicerad 29 juni

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består främst av förvaltning och vidareutveckling av testmetodik och testprocess. Information, utbildning, stöd och rådgivning samt uppföljning och erfarenhetsåtervinning är ingående aktiviteter.

Som en del i arbetet ingår att leda gruppen testledare och följa upp testarbetet i uppdragen.
Arbete som testledare i projekt kan även bli aktuellt. Vi arbetar i Microsoft-miljö mot TFS (Team Foundation Server) och för testarbetet använder vi testdelarna inom Visual Studio ALM.

Vissa resor kan ingå i arbetet för möten och stöd till uppdragen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning IT eller motsvarande som av oss kan bedömas likvärdigt.
 • har dokumenterad utbildning och/eller erfarenhet av test inom systemutvecklingsområdet.
 • har erfarenhet av testledning i projekt eller förvaltningsuppdrag.
 • har erfarenhet av arbete med framtagande och införande av testmetodik samt vana att hålla i utbildning och information.
 • har erfarenhet av systemutvecklingsprojekt och därmed stor förståelse för projektets alla faser från krav till driftsättning av lösningen.
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
 • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
 • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.
 • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.
Det är meriterande om du
 • är certifierad inom test.
 • har erfarenhet av agila arbetsmetoder.
 • har erfarenhet av testdelarna inom Visual Studio ALM.
 • har erfarenhet från systemutvecklingsarbete.
 • har erfarenhet test av system i komplexa testmiljöer med många integrationer.
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-20

Upplysningar

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Håkan Engström
0101232014

Seko Sven-Gunnar Billman
0101257255

Rekryterande chef Susanne Lindholm
0101234922
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
20 aug
Ort
Borlänge
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga