Trafikverket · Publicerad 16 apr 2019

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du gör nytta för hela samhället. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider.

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation har du stor möjlighet att bidra till samhällets utveckling (eller dylikt, beroende på VO.)

Trafikverket etablerar under våren 2013 en ny IT-organisation med centraliserad hantering och styrning av all IT-verksamhet. Omorganisationen genomförs för att effektivisera samt underlätta en successiv konkurrensutsättning av IT-verksamheten samtidigt som Trafikverkets behov av IT ska kunna tillgodoses. I den nya organisationen ingår bland annat tre avdelningar med ansvar för att styra, beställa respektive leverera IT. Den nya organisationen är en central funktion med ett funktionellt ansvar för all IT i Trafikverket. Funktionen kommer att ha cirka 800 medarbetare över hela landet.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi ett antal testledare till IKT Järnväg - Är du intresserad av få jobba i en ledande roll inom Trafikverkets testarbete? Sök då den här tjänsten!

I rollen ingår ledning och planering av samtliga testaktiviteter inom uppdraget, allt ifrån funktionella tester till tekniska tester. Som en del av vissa uppdrag kan du komma att leda en grupp testare. I testarbetet ingår analys och specificering av testfall, testgenomförande, utvärdering och uppföljning av test. Du kommer att ingå i ett team som driver dagens och utvecklar framtidens järnvägssystem där du tillsammans med teamet har stora möjligheter att påverka och driva utvecklingen framåt. Uppdrag kan vara i form av utvecklingsprojekt men även i form av förvaltningsuppdrag.

Du kommer även att ha möjlighet att påverka och vidareutveckla våra arbetssätt för test. Vi arbetar i Microsoft-miljö mot TFS (Team Foundation Server) och för testarbetet använder vi testdelarna inom Visual Studio ALM.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • har högskoleexamen om minst 180 hp med inriktning IT. Alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig.
  • har flerårig erfarenhet av testledning i projekt eller förvaltningsuppdrag
Det är meriterande om du
  • har certifiering inom test
  • har erfarenhet av agilt arbetssätt
  • har erfarenhet av testdelarna inom Visual Studio ALM.
  • har erfarenhet från systemutvecklingsarbete och test av system i komplexa testmiljöer med många integrationer.
Som person
  • är du kommunikativ, prestigelös och driven. Du trivs att samarbeta och kan ta en ledande roll när så behövs.
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-04

Upplysningar

Rekryterande chef Pär Kungsmark
0101257271

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga