Trafikverket · Publicerad 22 sept

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen!

Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. Vi är ca 1300 anställda på Trafikledning, varav de flesta arbetar med den operativa verksamheten i våra trafikcentraler. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetsutvecklare med inriktning riskhantering/ledningsstöd för Trafikledning är dina främsta uppgifter:

Att ansvara för området Intern styrning och kontroll där integrerad riskhantering ingår och förvalta styrdokument för integrerad riskhantering. Du är Trafiklednings riskstrateg och ingår i Trafikverkets risknätverk samt är Trafiklednings revisionssamordnare. Du kommer att vara sakkunnig för hela Trafikledningen inom ledningssystemet och har ett nära samarbete med övriga verksamhetsområden inom Trafikverket. I ditt arbete kommer du ansvara för verksamhetsanalysen för Trafikledning och du är Trafiklednings sakkunniga för arbetsordningen (inklusive delegeringar), samt arbetsformer och styrmodeller. Du är också chefernas stöd i ovan beskrivna områden. Resor ingår i arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) och vi ser gärna att du har en civilekonom- eller civilingenjörsexamen.

Du har flerårig relevant yrkeserfarenhet av verksamhetsstyrning och uppföljning.

Det är meriterande om du har flerårig yrkeserfarenhet från riskhanteringsarbete/strategiskt ledningsstöd i en större organisation.

Du har goda kunskaper i svenska och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Som person är du självgående och strukturerad i ditt arbete samt har förmåga att arbeta med strategiska frågeställningar. Du har lätt för att samarbeta med andra.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass.

Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-10-11

Upplysningar

Avdelningschef Yvonne Helander
010-124 3356

Saco Viktoria Andersson
070-724 5485

ST Bengt Gruvman
010-123 1346

SEKO Heléne Lundin
010-123 8056
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga