Trafikverket · Publicerad Igår 14:06

Arbetsuppgifter
Som verksjurist kommer du arbeta nära verksamheten och du ger expertråd inom förvaltningsrätt till chefer och medarbetare, för att de i sin tur ska kunna fatta beslut. Vidare kommer du att handlägga överprövningsärenden, bereda beslut i utlämnandeärenden, utföra författningsarbete, svara på remisser och arbeta med utredningar. Du kommer även att delta vid interna utbildningar och seminarier. Även andra arbetsuppgifter kan förekomma i mån av behov, t.ex. upphandlingsrättsliga frågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en juristexamen om minst 270hp (180 p)
  • notariemeritering eller flera års erfarenhet av juridiskt arbete i departement, statlig förvaltning, domstol, advokatbyrå eller i företag
  • kan uttrycka dig på svenska, både muntligt och skriftligt
Det är meriterande om du
  • erfarenhet från lagstiftningsarbete
  • juridisk erfarenhet av arbete på en myndighet
Du har en god problemlösningsförmåga, där du både har helhetssyn och är öppen för alternativa lösningar. Du har en förmåga att arbeta med flera saker samtidigt och kan prioritera mellan arbetsuppgifterna. Du är en duktig rådgivare och har lätt för att samarbeta och delar gärna med dig av dina kunskaper.

Vikariat under ett år.

I den här rekryteringen använder vi urvalstester och därför är det bra om du har koll på din mail i anslutning till att ansökningstiden går ut.

OBS! Mellan den 25-27 oktober kommer vårt rekryteringssystem var stängt pga flytt av server. Vilket innebär att det inte kommer att gå att söka några tjänster den tiden. Vi ber er därför att antingen söka tjänsten före den 24 oktober eller den 28 oktober.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-28

Upplysningar

Rekryterande chef Anders Ljungberg
0101236342

SEKO Åke Ottosson
0101242839

SACO Anders Stoor
0101236356

ST Anna Andersson
0101231412
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
28 okt 2019
Ort
Borlänge
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Juridik

Inga fler liknande jobb tillgängliga