Outokumpu AB · Publicerad 18 nov 2019

Till Outokumpus anläggning Quarto Plate i Degerfors söker vi nu en ny controller och tillika chef för avdelningen Mill Controlling.

Det här är möjligheten för dig som vill ha en utvecklingsbar central roll med stort fokus på analys och uppföljning nära produktion, inom ett högteknologiskt företag som är världsledande inom rostfritt stål.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Controllerteamet på Outokumpu Stainless i Degerfors är en renodlad controllingenhet. Den löpande rapporteringen är fokuserad på KPIer och fastställande av mål kopplade till produktionskapacitet och kostnader. Delaktigheten i den löpande redovisningen är minimal då koncernens redovisningsprocesser och bokslut hanteras av koncernens Shared Services. Som Mill Controller kommer du bland annat att arbeta med att:
  • Leda dina två medarbetare i teamet
  • Representera Finance samt driva era mål och huvudfrågor i ledningsgruppen och övriga organisationen
  • Delta i utvecklingen av produktionsprocessen med utgångspunkt från ditt kompetensområde
  • Budget, analys, kostnadsuppföljning, investeringsuppföljning mot produktion
  • Månadsvis nyckeltalsrapportering och måluppföljning
  • Stötta Outokumpus Financeorganisation i utvecklingen av processer på övergripande nivå
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi tror att du som söker denna roll har flerårig erfarenhet av såväl redovisning och rapportering som nyckeltalsanalys. Du har varit i tillverkande bolag där du fått insikt i både produktkalkylering och produktionsekonomi.

Dina Excelkunskaper är viktiga. Likaså en orädsla att gräva i affärssystemet. Erfarenhet av SAP, samt att arbeta med ständiga förbättringar enligt Lean, är meriterande.

Outokumpu är en global organisation. Delar av den lokala ledningen är också internationell. Det är därför viktigt att du är bekväm i att prata och skriva engelska.

Vi ser dina ledaregenskaper som viktiga och erfarenhet av formell chefsroll som meriterande.

Personliga egenskaper

Mill Controlling är en tämligen traditionell controllerroll med stort kostnadsanalysinnehåll och rapportering. Vi tror dock att du med dina personliga egenskaper kan lyfta fram positionerna i organisationen eftersom du drivs av att vilja förstå mer, analysera nästa steg och framför allt bidra, lära ut och ta beslut som utvecklar verksamheten. Du vill använda din redovisningskompetens och ditt intresse för analys så nära produktion som möjligt.

Vidare så trivs du med att ta initiativ och att utmana med dina frågor och synpunkter.

Vad erbjuder Outokumpu dig?

Outokumpu Stainless i Degerfors präglas lika mycket av framtidsfokus som av sin historia. Här finns såväl den stora koncernens processer och stödfunktioner som en stark vi-anda och närhet. Inom Finance finns stora utvecklingsmöjligheter både i internationella nätverk och nationella eller globala ansvarsroller.

Som medarbetare får du ta del av många fina förmåner och en modern syn på arbetsvillkor och medarbetarskap.

Placeringsort

Degerfors

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Outokumpu är en global marknadsledare inom rostfritt stål och speciallegeringar. Vi tillverkar avancerade material som är effektiva, hållbara och återvinningsbara och med dem byggs en värld som varar för evigt. Outokumpu har över 10 000 anställda i över 30 länder. Koncernens huvudkontor ligger i Helsingfors, Finland. Outokumpu är listat på NASDAQ OMX Helsingfors. www.outokumpu.com

Enheten Quarto Plate (QP) i Degerfors är specialiserad på rostfria kvartovalsade plåtar och vårt produktsortiment erbjuder mer än 300 variationer inom både dimensioner och recept. Hos oss kommer du till ett högteknologiskt och världsledande företag inom rostfritt stål med över 350 år av historia.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Outokumpu Stainless med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Håkan Holmberg på 073-394 55 52. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 oktober 2019. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
löpande
Ort
Degerfors
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga