Outokumpu · Publicerad 15 jan

Söker du en ny utmaning inom logistik? Har du ett stort intresse för transportplanering och administration? Just nu söker vi en transportplanerare till Outokumpu i Degerfors. Uppdraget förväntas starta omgående för att pågå fram till juni 2019 med chans till förlängning.
Urval och intervjuer sker löpande, skicka därför in din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Som transportplanerare får du en spännande tjänst med stort ansvar i en omväxlande miljö. Du kommer huvudsakligen att arbeta med att planera, reservera och boka transporter samt sammanställa dokumentation till kunder runt omkring i världen. Outokumpu är stolta över att producera 100% återvinningsbart rostfritt stål och arbetar konstant med vår hållbarhet. I din roll ingår därför att ha det mest miljövänliga och kostnadseffektiva viset i åtanke när du koordinerar dessa transporter. Du arbetar även med fakturering och övrig dokumentation till kunder, myndigheter och banker samt med kontroll av leverantörsfakturor. Rollen innebär att löpande ha kontakt med ytor både internt inom företaget men även externt med våra kunder, transportörer, speditörer banker, försäkringsbolag, myndigheter m.m.

Vem är du?

Vi letar efter dig med en yrkeshögskole- eller universitetsexamen inom logistik och/eller men en gymnasieexamen i kombination med erfarenhet av liknande arbete. Vi anser det vara meriterande om du har erfarenhet från liknande arbete (gärna från en tillverkande industri), vana från arbete i ett TMS-system (Transport Management System) samt kunskap om Incotems 2010 (fraktvillkor) samt betalningsvillkor på exportområdet (bl.a. remburshantering).
Då du dagligen kommunicerar i tal och skrift på både svenska och engelska kräver tjänsten att du har goda kunskaper i båda språken.

Som person tror vi att du bör vara ansvarstagande, målinriktad och flexibel. Du är systematiskt och analytisk i ditt arbetssätt samt en god administratör och kan hantera flera uppgifter parallellt. Vidare trivs du även både med att arbeta självständigt såväl som i arbetet med andra.
Goda kunskaper i Officepaketet är ett krav, kunskaper i SAP är meriterande.

Transportplanering & Back-Office

På avdelningen Transportplanering & Back-Office är vi totalt åtta medarbetare som brinner för det vi gör. Vi tillhör funktionen SCM (Supply Chain Management) där vi totalt är 16 medarbetare som säkerställer vår produktions leveranssäkerhet. På Outokumpu Quarto Plate i Degerfors är vi specialiserade på rostfria kvartovalsade plåtar och vårt produktsortiment erbjuder mer än 300 variationer inom både dimensioner och recept. Hos oss kommer du till ett högteknologiskt och världsledande företag inom rostfritt stål med över 350 år av historia. Som medarbetare får du ta del av många fina förmåner och utvecklingsmöjligheter.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga