Försvarsmakten · Publicerad 25 sept 2020

Då Försvarshälsans nuvarande ergonom går i pension, söker vi nu en ny medarbetare som huvudsakligen kommer arbeta med inriktning inom arbetshälsa och ergonomi.

Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård. Försvarshälsan bedriver företagshälsovård till anställda på Eksjö garnison, samt erbjuder hälso-och sjukvård till rekryter samt vissa elevgrupper.

Fysioterapeuten är en del av Försvarshälsans multiprofessionella team bestående av ytterligare en fysioterapeut, sjuksköterskor, företagssköterska, läkare, psykolog och medicinsk sekreterare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som fysioterapeut arbetar du främjande, förebyggande och med rehabiliterande insatser på individ- grupp- och organisationsnivå.

En viktig del av arbetet är att tillsammans med övriga professioner i teamet stödja arbetsgivaren i det systematiska arbetsmiljöarbetet och därmed kunna bidra till att påvisa samband mellan organisatoriska faktorer och fysisk och mental belastning.

Vi ser gärna att du har arbetserfarenhet inom ergonomi/arbetshälsa. Om du inte innehar erfarenheten men däremot uppvisar ett genuint intresse av ergonomi, kan det bli aktuellt med utvecklingsåtgärder inom ämnet. Vi ser att du på sikt är drivande i belastningsergonomiska frågor, både inom företagshälsovård- och rehabiliteringsprocessen, exempelvis genomförande av analyser och bedömningar av arbetsinnehåll, arbetsuppgifter, arbetsbelastning i relation till individens funktions- och aktivitetsförmåga.

Kvalifikationer
  • Legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast med god klinisk erfarenhet i yrket
  • B-körkort
Meriterande
  • Utbildning och/eller arbetserfarenhet av arbetshälsa och ergonomi
  • Vidareutbildning i OMT, OMI, Mc Kenzie (MDT)
  • Erfarenhet av idrottsmedicin och idrottsskador samt belastningsrelaterade skador
  • Vana att hålla utbildningar och presentationer
  • Erfarenhet av företagshälsovård
  • Tidigare erfarenhet av Försvarsmakten
Personliga egenskaper

Som person förväntas du ha en en god samarbetsförmåga och vara flexibel i ditt synsätt. Du kommer att arbeta i en organisation med både omväxlande och självständigt arbete samt i team tillsammans med övrig personal på Försvarshälsan. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
  • Tillträde sker efter överenskommelse. Tjänsten är tillsvidare på heltid och vi tillämpar sex månaders provanställning.
  • Arbetstiden är vanligtvis förlagd dagtid, men kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma.
För upplysningar om befattningen kontakta:

Lisbeth Geijersson, chef Försvarshälsan Eksjö
Tel: 0381-188 18

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

Jessika Lingmerth, HR-generalist
Tel: 070 924 81 08

Fackliga företrädare nås via växeln, 0381-180 00

Jonas Larsson, Officersförbundet
Sofie Bergkvist, SACO
Carola Blomdahl, Försvarsförbundet
Matz Felix, SEKO

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-18. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Arbetsintervjuer genomförs prel. under v. 43-45.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Göta ingenjörregemente, Ing 2, är Sveriges enda ingenjörregemente. Regementet rekryterar och utbildar officerare och soldater till ingenjörförband med specialkompetens att utföra kvalificerade fältarbeten för nationella och internationella uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga