Försvarsmakten · Publicerad 23 jan 2020

Totalförsvarets ammunitions och utbildningscentrum söker lärare i ammunitionsröjningstjänst till 1. EOD avdelningen

1.EOD avdelning ansvarar bl a för grundkurser och fördjupningskurser i hur man röjer konventionell ammunition, både för militär personal men även för personal från andra myndigheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter för Lärare vid 1. EOD avdelningen är att utbilda ammunitionsröjningsledare i bla ämnen som arbetsmetoder, oskadliggörandeteknik, ammunitionslära, lokaliseringsteknik och skyddsåtgärder.

Verksamheten bedrivs på fler platser än Eksjö.

Generella krav för anställning
  • B-körkort
  • Officersexamen
  • Utbildning inom ammunitions- och minröjning
Meriterande kvalifikationer
  • Ammunitionsröjningsledare CMD
  • Erfarenhet från internationell tjänstgöring som ammunitionsröjningsledare CMD.
  • Erfarenhet som gruppchef inom CMD
  • Erfarenhet som utbildare inom CMD
  • Erfarenhets som utbildare inom försvarsmakten
  • Utbildning och erfarenhet från IEDD-verksamhet
  • Militärt förarbevis.
Anställningsform

Anställning: tillsvidare
Befattningsnivå: OR 6/7
Lön: Individuell lönesättning tillämpas
Arbetsort: Eksjö

Sex månaders provanställning tillämpas om du inte arbetar i Försvarsmakten idag.

Upplysningar om befattningen

För frågor ang befattningen hänvisas till stf chef Utbildningsenheten, örlkn Ola Hagberg (070-266 69 28) eller chef 1.EOD kn Johan Lönnefelt (076-649 21 40) För frågor om anställningsförhållanden och rekryteringsprocessen hänvisas till HR-chef Frida Berglund (0381-186 26).

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Ansökningsperiod:

Sista ansökningsdatum är 2020-03-01

Fackliga företrädare: Clas-Inge Karlsson, Carola Blomdahl, Marie-Louise Johansson och Matz Felix nås via Försvarsmaktens växel 0381-180 00.

Välkommen med din ansökan!

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum SWEDEC (Swedish EOD and Demining Centre) är Sveriges kompetenscentrum för nationella och internationella uppgifter till lands inom ammunitions- och minröjning både inom militär och humanitär verksamhet, med fokus på utbildning, utveckling och operativt stöd. SWEDEC bidrar till ökad säkerhet och effektivitet genom att med hög kvalitet leverera korrekt information och utbildning. SWEDEC ger såväl teknisk som operativt stöd inom ammunitions- och minröjningsområdet. Personalens spetskompetens kompletteras av samarbete med internationella experter och humanitära organisationer.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga