Xylem Water Solutions Global Services · Publicerad 29 nov

Drivs du av att arbeta med kvalitetsförbättring och vill få ansvaret att leda ett redan marknadsledande företag mot att nå världsklass? Är du redo att ta dig an rollen som Kvalitetschef på en av Sveriges ledande produktionssajter? Då kan det här vara rätt utmaning för dig!

Till vårt toppmoderna fabrik i Emmaboda i Småland söker vi nu en Kvalitetschef som vill bli en del av vårt högpresterande team på 1200 medarbetare. Vi söker en energirik person som kan och vill driva vårt kvalitetsledningsarbete. I rollen ingår även att fortsätta driva Xylems kvalitetsarbete på såväl ett strategiskt som på ett affärsmässigt plan. Det här är en fantastisk möjlighet för dig som vill utveckla din operationella förmåga och samtidigt vara med och påverka och forma företagets framtid.

Om tjänsten

Som Kvalitetschef kommer du att leda och staka ut riktningen för fortsatt kvalitetsabete. Du kommer att driva ett förändringsarbete samt utveckla en flexibel och agil organisation anpassad till en omvärld i förändring. Du kommer att leda vårt kvalitetsteam med 12 ingenjörer och tekniker, men också ha ett tvärfunktionellt ansvar för samtliga kvalitetsprocesser inom produktionsanläggningen. Detta innebär att koordinera och entusiasmera medarbetare involverade i kvalitetsarbetet inom fabrikens fyra produktionsenheter, distributionscenter, gjuteriet samt våra ingenjörer som arbetar med feedback från slutkunder och leverantörer.

Som ett ledande produktionsföretag har Xylem processer, guidelines och kvalitetscertifieringar som innebär att produktionen redan idag håller en hög kvalitetsnivå. Som Kvalitetschef tar du dig an rollen som förändringsledare och ambassadör avseende implementering och utveckling av de affärsmetoder och det mindset som krävs för att lyfta Xylems kvalitetsarbete till en klass för sig.

Dina ansvarsområden innefattar:
  • Bygga och tvärfunktionellt leda, coacha, värdera och utveckla våra kvalitetsteam på alla avdelningar genom att ingjuta ett kvalitetstänk som ska genomsyra hela fabriken
  • Leda arbetet med att skapa, uppdatera och säkerställa utveckling avseende fabrikens strategiska kvalitetsledningssystem på ett stratgiskt plan
  • Implementera alla relevanta processer som finns beskrivna i Xylems kvalitetsledningssystem samt säkerställa deras efterlevnad
  • Säkerställa att nödvändiga system och rutiner finns på plats för att uppnå de krav och förväntningar som ställs av kunder och interna/externa granskare
  • Säkerställa ett kontinuerligt förbättringsarbete
  • Utbilda organisationen inom kvalitetsystemets olika delar
  • Identifiera möjliga affärsförbättringar inom organisationen
  • Säkerställa att KPI:er möts genom att arbeta på ett övergripande plan
Detta är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Xylems produktonsenhet i Emmaboda och du rapporterar till Site Manager.

Är det här du?

För att vara framgångsrik i denna roll tror vi att du antingen har ca fem års erfarenhet från en roll som Kvalitetschef eller så arbetar du idag som Produktionsledare eller liknande på ett större företag och är nu redo att ta nästa steg i din karriär. Erfarenhet av Total Quality Management (TQM), NPI, APQP och PPAP implementering, Lean samt Six Sigma är starkt meriterande för denna roll.

Du behärskar engelska obehindrat. Mycket goda kunskaper i MS Office (Word, Excel, Access) krävs för denna roll. Vi ser det som meriterande om du också har en akademisk utbildning.

Vi värderar dina personliga egenskaper högt. Vi söker dig som brinner för kvalitet, har ett starkt driv och därmed får saker att hända. Du är en naturlig och modig ledare som kommunicerar väl samt har förmågan att skapa engagemang. Du lockas av möjligheten att ta nästa steg i din karriär i en spännande och givande roll där du kan göra stor skillnad.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Xylem med Level Executive. För att söka tjänsten, klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Carolina Eskengren på 08-120 50 427. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Search: Kvalite, Produktionsledare, Quality, APQP, PPAP, SQA, FMEA
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Xylem are 16,000 people unified in a common purpose: creating innovative solutions to meet our world's water needs. Developing new technologies that will improve the way water is used, conserved, and re-used in the future is central to our work. We move, treat, analyze, and return water to the environment, and we help people use water efficiently, in their homes, buildings, factories and farms. In more than 150 countries, we have strong, long-standing relationships with customers who know us for our powerful combination of leading product brands and applications expertise, backed by a legacy of innovation. Xylem had 2016 annual revenues of $3.8 billion. Working at Xylem

The production plant in Emmaboda is the largest in the entire Xylem Group and has 1200 employees. The plant hosts the entire workflow in production, from casting of molten iron to finished product. There are 4 product workshops each one with its own dedicated quality technicians. In addition, there is a foundry and distribution centre as well as other supportfunctions.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
27 sept
Ort
Emmaboda
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga