Xylem · Publicerad 27 nov 2020

På Xylem arbetar 17 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvaru märken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder.https://www.youtube.com/channel/UCRN-eNAikasEjcQE9PTZu9w

Till vår ekonomiavdelning i Emmaboda söker vi en Senior Redovisningsekonom

Arbetsbeskrivning
Till vår avdelning för bokföring och rapportering söker vi nu en redovisningsekonom. Avdelningen består av omkring 20 personer som utför service för bolagi Sverige, Finland och Schweiz.Som redovisningsekonom får du varierande arbetsuppgifter som kräver en helhetssyn på ekonomi och färdigheter inom redovisningsområde.

Dina arbetsuppgifter kommer framför allt att bestå av:
  • Rapportering av månads- och årsbokslut
  • Löpande bokföring och kontoavstämningar
  • Support till andra ekonomifunktioner och avdelningar inom Xylem
  • Deltagande i interna och externa revisioner
  • Deltagande i utvecklings- och effektiviseringsarbete
Som avdelning strävar vi efter ständiga förbättringar vilket medför att du kontinuerligt kommer att arbeta med förbättringar av arbetsprocesser samt att vara delaktig i projekt som drivs inom våra Xylem bolag. Du kommer att få möjlighet att arbeta självständigt, drivande och ifrågasättande.

Erfarenhet
Civilekonom eller motsvarande utbildning inom ekonomi och erfarenhet av kvalificerad redovisning är meriterande. Tjänsten kräver mycket goda kunskaper i engelska då det är vårt koncernspråk. Arbetet kräver att du har god datorvana och kunskaper i Excel.

Personliga egenskaper
Som person känner du igen dig i våra kärnkompetenser vilka är en bidragande faktor till företagets framgång - att sträva efter ständiga förbättringar, att inspirera till ansvarstagande och att samarbeta över gränserna. Vidare är du noggrann och ansvarsfull iditt arbete. Du har ett flexibelt och ödmjukt förhållningssätt. Du tycker om att arbeta självständigt såväl som i grupp. Du är noggrann och detaljorienterad med förmåga att arbeta mot deadlines samt vana att snabbt sätta sig in i nya arbetsuppgifter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrig information
Har du frågor är du välkommen att kontakta Leila Sayyad, Corporate Recruiter, 08-475 60 21eller rekryterande chef, Maria Lemon 0471-24 71 78

Välkommen in med din ansökan, dock senast 2020-12-23. Urvalet av ansökningar sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Representant för Unionen är Kenneth Philipsson, 0471 – 24 70 00, Representant för Akademikerna är Jenny Johansson, 0471-24 70 00.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Xylem |zlm| 1) En vävnad i växter som suger upp vatten från rötterna; 2) ett ledande bolag för vattenteknologi. Vi är ett globalt team som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa avancerade teknologiska lösningar för världens vattenutmaningar. Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. Xylem är också ledande inom smart mätutrustning, nätverksteknik och avancerade analytiska instrument för vatten-, el och gas. Vi har starka långvariga relationer med kunder i över 150 länder som känner oss genom vår starka kombination av ledande varumärken och applikationsexpertis med en kraftig inriktning på att utveckla mångsidiga, hållbara lösningar. 2018 hade Xylem 17 000 anställda och en omsättning på 5,2 miljarder US dollar. Vi erbjuder dig en kreativ miljö med engagerade och hjälpsamma arbetskollegor. Gå med i Xylem IF och träna eller tävla med oss i simning, fotboll, löpning, skidåkning och andra sporter. Gå med i konstföreningen och var med i konstutlottning, ställ ut egna alster eller häng med på teater. Du kan även åka på volontärresor med Xylem Watermark, vårt företagsprogram för samhällsinsatser www.xylemwatermark.com. Om du tycker det låter spännande och vill vara med att lösa jordens vattenförsörjning, hör av dig!
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
23 dec 2020
Ort
Emmaboda
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga