Försvarsmakten · Publicerad 14 dec

IT-Försvarsförbandet har till uppgift att skydda Försvarsmaktens infrastruktur för informations- och ledningssystem mot angrepp samt att upprätthålla hög IT-säkerhet inom myndigheten. Detta görs genom såväl förebyggande säkerhetsarbete som intrångsdetektering och bevakning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
ITF bedriver verksamhet inom området CNO (Computer Network Operation). CNO är verksamhet som utnyttjar datorer och nätverk av datorer samt dess delsystem för olika typer av aktiviteter. Syftet är att skydda och försvara egen verksamhet på informationsarenan samtidigt som en motståndares verksamhet försvåras eller förhindras. Verksamheten präglas av en hög grad av sekretess.

Vi söker nu en analytiker med tekniskt kunnande och en vilja att följa omvärldshändelser.
Du bör redan nu ha goda kunskaper inom informationssystem eller digital kommunikation, men framförallt besitter du ett brinnande intresse och en förmåga att ta till dig ny kunskap inom området.
Som analytiker vid ITF underrättelsesektion bistår du i underrättelseproduktion för C ITF verksamhet. Du utgör i din befattning gränsytan mellan underrättelsemetod och teknisk spetskompetens. Du förväntas självständigt kunna leda ditt arbete inom ramen för tilldelade uppgifter vad avser utveckling, analys och delgivning. Dina tekniska kunskaper är en grundförutsättning för att du ska kunna förstå ditt verksamhetsområde och den information du dagligen hanterar.

ITF verksamhetsområde inom CNO är under ständig utveckling, aktörer är lättrörliga och förvarningstiden kring händelser är knapp i jämförelse med mer traditionella arenor. Med bakgrund av detta så krävs det att du kan anpassa metoder för analys och produktion för att du ska kunna bidra i underrättelsecykelns alla faser och under olika tidstempon.

Din personliga vidareutbildning och kompetensutveckling ges stort utrymme eftersom arbetsområdet är både kunskapsintensivt och i ständig förändring.

Kvalifikationer
  • Akademisk utbildning inom datateknik, Informationsteknik eller datavetenskap alternativt kunskaper och erfarenheter som arbetsgivaren bedömer jämförbara.
  • Erfarenhet från verksamhet som innefattat bearbetning, analys eller utredningsuppgifter.
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
Meriterande
  • Militär grundutbildning
  • Underrättelseutbildning motsvarande Grunder Und (FMUndSäkC)
  • Utbildning och kunskap inom IT-säkerhet, datakommunikation, informations- eller ledningssystem inom Försvarsmakten.
  • Språkkunskaper utöver svenska och engelska.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är intresserad av en tjänst med en stor grad av ansvarstagande. Du trivs bra med såväl långsiktigt arbete som att lösa uppgifter under knappa tidsförhållanden. Du har god förmåga att samarbeta och samverka med andra men är bekväm med att arbeta självständigt. Du är analytisk och din förmåga till struktur och noggrannhet värderas högt. Din förmåga att ta till dig ny kunskap är mycket god. Du har en vana att arbeta med sekretesskyddade uppgifter och har ett gott säkerhetsmedvetande. Du trivs i en utvecklande miljö där du oavsett motgång eller framgång förblir motiverad i dina uppgifter. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.
Placeringsort: Enköping
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tester.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Lena Stenlund, tfn 0171-49 24 41

Fackliga kontaktpersoner
SACO Mika Laitanen, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren
Samtliga nås via telefon: 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast den 21:a januari 2018. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning - fokusera särskilt på de punkter som beskrivs i kompetenskraven. Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens "1805" på din ansökan.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga