Försvarsmakten · Publicerad 10 okt 2019

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, rekryterar en verksamhetssäkerhetschef med placering i Enköping. Tjänsten innebär att du är avdelningschef med ansvar för verksamhetsäkerhetsarbetet inom förbandet. På avdelningen finns specialister inom ett antal olika specifika funktionsområden såsom miljö, kvalitet, arbetsmiljö, elsäkerhet och trafiksäkerhet. Avdelningen är placerad inom förbandets stab och innebär höga krav på samordning och koordinering mellan din avdelning och andra funktioner.

Som verksamhetssäkerhetschef kommer du att ha ansvaret för att tillsammans med medarbetarna på din avdelning driva FMTIS Systematiska verksamhetsäkerhetsarbete framåt i syfte att uppfylla höga krav på att undvika olyckor och tillbud i verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

FMTIS arbetar mot ett integrerat verksamhetsledningssystem. Du har inom detta ansvarsområde rollen att bevaka förändringar av tillämpliga lagar, föreskrifter, genomförda riskbedömningar och andra krav som medför påverkan på FMTIS verksamhet och föreslå förändringar i förbandets styrdokument/ rutiner samt planera för hur förändringarna skall implementeras.

I rollen ansvarar du för funktionens kontakter med centrala funktioner i Försvarsmakten samt mot tillsynsmyndigheter.

Tjänsten innebär en del resor till förbandets verksamhetsorter runt om i Sverige, då verksamheten är spridd på flertalet orter i landet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är strategisk och strukturerad samt har förmåga att se helheten i komplexa sammanhang. Du har engagemanget som krävs för att driva en stabsfunktion i en stor och geografiskt spridd organisation. Du har relevant utbildning för rollen och erfarenhet av arbetet inom arbetsmiljö eller miljö inom större organisationer och du bör ha en bakgrund inom offentlig förvaltning. Du har för tjänsten relevant chefserfarenhet.

Du har en god kommunikativ förmåga som chef och är van att ha en pedagogisk roll på organisatorisk nivå. Vi värdesätter engagemang, flexibilitet och samarbetsförmåga.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi värdesätter därigenom engagemang, flexibilitet och samarbetsförmåga.

Vad kan vi erbjuda dig?

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter och kompetensutveckling. Inom friskvård erbjuder vi friskvårdskort på Friskis och Svettis och om verksamheten tillåter tre friskvårdstimmar på arbetstid samt tillgång till badhus och bollhall. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Frågor kring tjänsten besvaras av Stf Stabschef Cristoffer Stockman 0721-877 833, cristoffer.stockman@mil.se

Välkommen med din ansökan, sista ansökningsdag är 2019-10-25

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga