Försvarsmakten · Publicerad 29 juni

Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhålla införande av förändringar i våra IT-system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som Central Produktionsplanerare Teknisk Bevakning svarar du för beredning, produktions- och resursplanering av Försvarsmaktens tekniska bevakningssystem. I rollen svara du för tekniskt stöd inom teknikområdet och upprätthåller informationsspridning till tekniker, vilket innebär att du måste hålla dig underrättad om gällande planer, beslut, föreskrifter, tekniska order och avtal. Du stödjer Systemenheten med aktuell status, teknisk uppföljning och analys av produktionsvolymer samt deltar i utredningar och projekt. Du stödjer även övriga centrala produktionsplanerare inom sektionen.

Kvalifikationer:
 • Gymnasiekompetens med teknisk inriktning eller motsvarande kompetens inhämtad genom meriterande tjänstgöring.
 • Dokumenterad arbetslivserfarenhet av tekniska bevakningssystem.
 • Erfarenhet av produktionsplanering inom underhålls- eller driftorganisation.
 • Erfarenhet av att arbeta i verksamhetsledningssystem, t.ex. SAP.
 • Kännedom om FM verksamhetsledningssystem och underhållsorganisation.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.
 • Goda kunskaper i dokumenthantering (t.ex. word och excel).
 • B-körkort.
Meriterande:
 • Erfarenhet av produktionsplanering/produktionsledning inom större underhålls- eller driftorganisationer.
 • Tekniska kunskaper inom telekommunikation.
 • Kännedom om FM verksamhet, organisation.
Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är ansvarskännande och har god förmåga att arbeta självständigt samt ta egna initiativ. Du arbetar strukturerat och har god vana att upprätthålla dokumentation samt är säkerhetsmedveten. Som person är du utåtriktad och positiv med god samarbetsförmåga och hög servicekänsla. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas.
Tillträde enligt ök.
Arbetsort: Enköping.
Befattningen är civil (oberoende) med krigsplacering i Försvarsmakten.
Upplysningar om befattningen lämnas av:
Chefen för Produktionsavdelningen Anna-Lena Danielsson eller stf chef Henrik Nyström via växelnumret: 0589-404 00.

Fackliga företrädare:
OFR/O, Anders Wallinder, via växeln 0505-451000,
OFR/S , Clarence Arnstedt, 013-28 45 44,
SACO, Pär Lohman, 0589-408 33,
SEKO, Hans Monthan, 070-215 13 44.

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet