Försvarsmakten · Publicerad 30 juli 2020

Miljöprövningsenheten är Försvarsmaktens gemensamma resurs för att driva ärenden om tillståndsprövning av miljöfarlig verksamhet, leda och genomföra miljöutredningar och prövotidsutredningar, projektleda bullerdämpande åtgärder samt leda och genomföra projekt avseende förorenade områden. Enheten ansvarar även för registreringen av sådana områden. Enheten har sitt verksamhetsområde i hela landet och lämnar stöd till övriga enheter inom Försvarsmakten. Enheten består idag av 15 tjänster och funktionsleds i sin verksamhet av Högkvarteret. Enheten växer och behöver nu förstärkas med ytterligare en handläggare administration.

Vi söker dig som är serviceinriktad, genuint intresserad av administration och som skulle trivas i rollen att arbeta med att koordinera och stödja övriga medarbetare på enheten. Vi är intresserad av en person som fungerar som spindeln-i-nätet vad gäller administration och service på enheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna är främst riktade mot att stödja de övriga anställda på enheten, vilket kan innebära att förbereda, avlasta och strukturera upp egna och andras arbetsuppgifter, sköta posthantering, svara på inkommande mail och samtal, förbereda presentationer, korrekturläsning, sammanställning av statistik samt övrigt administrativt och servicearbete. Arbetsuppgifterna kommer även innebära självständigt administrativt arbete inom enhetens samtliga arbetsuppgifter. Arbetsuppgifterna kan även vara riktade mot att avlasta handläggare/administratör med ansvar över Försvarsmaktens arbete med myndighetens register över potentiellt förorenade områden. Arbetsuppgifterna sker med ett stort mått av självständighet.

Arbetet kan innebära enstaka tjänsteresor inom landet. Arbetet innebär att lämna stöd till Högkvarteret, förband och skolor. Tjänsten innebär kontakt och samarbete med övriga totalförsvarsmyndigheter, övriga myndigheter och privatpersoner.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av administration och har ekonomisk/samhällsvetenskaplig utbildning på lägst gymnasienivå. Körkort klass B.

Meriterande
Du är serviceinriktad, driven och har en förmåga att ta egna initiativ. Du är en van datoranvändare, framförallt i Officepaketet och gillar att lära dig nya saker.

Övrig önskvärd kompetens är erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten. Goda kunskaper om Försvarsmaktens uppgifter och organisation. Mycket god skriftlig och muntlig framställningsförmåga med goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna innebär en partsroll som du skall kunna acceptera och känna dig bekväm med. Arbetet är ofta varierande och som person är det därför bra att vara strukturerad, flexibel, stresstålig och ha förmågan att hålla många bollar i luften. Som person är du noggrann, serviceinriktad och strukturerad. Du har hög social förmåga och flexibilitet. Arbetet innebär tidvis hög arbetsbelastning med snabba förändringar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen har kontaktytor mot såväl civil som militär verksamhet, varvid god samordnings- och ledarskapsförmåga är viktig. Tjänsten kräver en hög personlig och yrkesmässig integritet. Du skall kunna acceptera och hantera en hierarkisk organisation. Du bör ha stort engagemang och intresse för de frågor som enheten arbetar med och se det som en rolig utmaning att få vara del av Försvarsmaktens miljörättsliga arbete.

Tillträde
1/11 2020 eller efter överenskommelse. Frågor om befattningen kan göras till enhetschef, Lina Weinmann, telefonnummer 0733-64 15 92. Fackliga representanter: Samtliga representanter för SACO, OF, Försvarsförbundet samt SEKO nås på telefonnummer 0171-15 70 00 vx.

Anställningstyp
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 40-timmars arbetsvecka med flextidsavtal. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning och individuell lönesättning. Intervjuer kommer att genomföras snarast möjligt. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras efter ansökningstidens utgång. Arbetsplatsen är belägen på Ledningsregementet i Enköping.

Sista datum för ansökan
Ansökan med bifogat personligt brev med utförlig beskrivning av dig själv och varför du söker tjänsten (vänligen nyttja en hel A4-sida), meritförteckning samt löneanspråk skall vara oss till handa senast den 20 augusti 2020. Bifoga gärna betyg och intyg. Notera att ansökan blir en offentlig handling. Försvarsmakten arbetar aktivt för mångfald och jämställdhet.
Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga