Försvarsmakten · Publicerad 7 okt

Försvarsmakten söker en ny larmtekniker till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssytemförband (FMTIS) med placering i Enköping.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet består huvudsakligen av att självständigt genomföra driftsättningar, förebyggande och avhjälpande underhållsarbete av tekniska bevakningssystem samt tillsyn och reparationer av annan ledningsteknisk materiel.

Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar i Mälardalen. Resor i tjänsten både nationellt och internationellt samt jourtjänstgöring förekommer. Avdelningen är organiserad i Enköping med ca 30 medarbetare, varav huvuddelen är civilanställd personal.

Kvalifikationer
 • Gymnasieutbildning med el-/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren.
 • Erfarenhet av arbete med tekniska bevakningssystem (Inbrottslarm, passer- och CCTV-system)
 • Goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift
 • B-körkort fordras
 • God PC-vana
Som person är du öppen och social men kan även agera självständigt. Du har en bra samarbetsförmåga samtidigt som du kan ta eget ansvar. Du är serviceinriktad, stresstålig och har god analytisk förmåga samt utför uppgifter med hög kvalitet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I anställningen ingår även att genomföra arbetsuppgifter på hög höjd varför godkänd läkarundersökning samt klätterutbildning måste vara utförd under provanställningen.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.

Med anställningen följer nationell och internationell arbetsskyldighet.
I anställningen ingår även att genomföra arbetsuppgifter på hög höjd.

Meriterande
 • Erfarenhet av arbete med mekaniska samt elektromekaniska lås
 • Goda kunskaper inom säkerhetstekniska system
 • Dokumenterad säkerhetsteknikutbildning samt kunskap om exempelvis Galaxy G3/D, Larmnet 6000, S20/S25, Milestone-, Lenel-, Bosch- CCTV-system, ARX.
 • El-behörighet
 • Genomförd värnplikt eller grundläggande militär utbildning (GMU)
 • Erfarenhet av och kännedom om Försvarsmaktens utrustningar
 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten eller annan statlig myndighet
På avdelningen finns många manliga medarbetare och vi arbetar för en ökad mångfald och könsfördelning, vi ser därför gärna kvinnliga sökande.

Placeringsort
FMTIS, GE MITT Tele med placering Enköping, men arbete kan även förekomma i övriga delar av landet.

Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Befattningen är en tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning tillämpas.

Upplysningar
För upplysningar om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Peder Karlsson eller projektsamordnare Petter Borén på 0171-15 70 00 (vxl).

Fackligaföreträdare
SACO Pär Lohman, 0589-40833
OFR/S Clarence Arnstedt 013-28 45 44
OFR/O Göran Levin 013-28 37 87
SEKO Jörgen Stehn, 070-677 99 21

Sista ansökningsdag
2016-11-13

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga