Försvarsmakten · Publicerad 6 sept 2021

Vill du bidra till ett säkrare Sverige och ha ett meningsfullt arbete?

Är Du intresserad av att utveckla och förmedla dina kunskaper?

Vill du vara med att påverka utvecklingen av tekniska produkter inom informationssäkerhetsområdet?

Totalförsvarets signalskyddsskola (TSS) är en skola inom informationssäkerhetsområdet och vänder sig från användare till chefer inom Försvarsmakten, Totalförsvaret och övriga verksamhetsutövare.

På TSS är vi ett tiotal medarbetare med olika bakgrunder och sakkunskap inom informationssäkerhetsområdet. Vi utvecklar vår verksamhet och behöver förstärka med fler medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som blivande medarbetare matchar vi din bakgrund som ledningssystemofficer och kompetenser mot ämnesområden och arbetsuppgifter.

Du kommer att verka med ett ansvar för ett eller flera ämnesområden inom informationssäkerhet. Området består för skolans del av signalskydd, säkra gemensamma system och komponenter samt krypto för skyddsvärda uppgifter. Signalskyddsområdet består b.la. av meddelande-, tal- och datakomkrypton. Dessa system är en naturlig del av ledningssystemet inom Försvarsmakten.

I ansvaret ingår det att inom området utveckla kurser och utbildningar, vara sakkunnig och rådgivande, genomföra utbildning på både svenska och engelska, delta aktivt i utvecklingen och genomföra fältstudier inom ledningssystemsområdet.

Utöver utbildning kommer du även att arbeta i arbetslag för att driva skolan framåt och inom din blivande befattning medverkar du i vidmakthållande och utvecklingsprojekt för tekniska lösningar inom informationssäkerheten.

Med tiden kommer du att verka som rådgivande sakområdesexpert i projekt och i kontakt med utomstående aktörer.

I samband med att TSS står inför nya utmaningar kan innehållet i tjänsten komma att ändras och formas i takt med att vi utvecklar nya arbetssätt.

Vi erbjuder dig

Ett viktigt och stimulerande arbete med goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid, samt bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder. Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB, samt möjligheten att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
  • Specialistofficersutbildning, inriktning ledningssystem, underrättelse, telekrig eller motsvarande teknisk tjänst.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
Meriterande
  • Erfarenhet som lärare, utbildare eller instruktör.
  • Utbildad eller erfarenhet inom informationssäkerhet, signalskydd, stabstjänst, sambandstjänst eller säkerhetstjänst.
  • Erfarenhet att arbeta med utvecklingsprojekt.
  • Körkort B
  • Förarbevis minibuss.
Personliga egenskaper

Du är ansvarstagande och initiativrik med förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt. Du har god samarbetsförmåga och trivs med att skapa nya kontakter. Du är en säkerhetsmedveten och trygg person som tycker om att lära andra. Du delar Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt läggs på din personliga lämplighet.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Sektionschef TSS, Annika Brolin, tel 070-602 98 14 annika.brolin@mil.se

Fackliga representanter:
OFR/O, OF Enköping - Magnus Johansson
SACO-S - Carl Johan Pettersson
SEKO - Christian Hedberg
OFR/S - Clarence Arnstedt
Samtliga fackliga representanter nås via växeln: 0171-15 70 00

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning, heltid som inleds med 6 månaders provanställning.

Tjänsten: Omfattar heltid (40tim/vecka) företrädesvis med tjänstgöring dagtid. Kvälls- och helgtjänst kan förkomma.

Arbetsort: Enköping

Startdatum: Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast 2020-09-26. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
26 sept 2021
Ort
Enköping
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga