Försvarsmakten · Publicerad 22 jan 2020

Befattningen erbjuder
Varierande arbetsuppgifter där du som medarbetare har möjlighet att påverka. Inom befattningen finns också möjlighet till kompetensutveckling.

Möjlighet till fysisk träning på arbetstid.

Om enheten
METOCCs huvuduppgift är att utarbeta väderprognoser och oceanografiska prognoser till militära förband och staber dygnet runt. På METOCC bedrivs även arbete inom utbildning och utveckling. Vid METOCC tjänstgör ca 30 försvarsmeteorologer och 20 civila vid 3 avdelningar. Vi är ungefär lika många kvinnor som män. Vi söker nu en civil medarbetare som skall arbeta med utbildning inom Försvarets vädertjänst.

Tjänsten är placerad i Enköping.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet innebär att vara lärare inom ämnet meteorologi. Du ska delta i och stödja utbildningen av nya meteorologer och fortbildning av aktiva meteorologer, väderobservatörer och andra intressenter av militär vädertjänst. I arbetsuppgifterna ingår att ta fram kursplaner, litteratur och att vara kurschef för vissa utbildningar. I arbetet ingår även att vara med och utarbeta väderprognoser och oceanografiska prognoser.

Tjänsten innebär också att man vid behov, under kortvariga perioder, kan få tjänstgöra på annan ort, främst inom Sverige.

Internutbildning kommer att genomföras efter anställning inom prognos- och väderobservationstjänst.

Kvalifikationer
  • Godkänd meteorologexamen.
  • Förmåga att uttrycka dig väl, både muntligt och skriftligt, på svenska och engelska.
  • Praktisk erfarenhet från vädertjänst
  • B-körkort.
  • Goda kunskaper i Microsoft Office programvaror.
Meriterande
  • Arbetat som lärare.
  • Erfarenhet av att ta fram Power Point presentationer.
  • Genomförd grundläggande militär utbildning och/eller erfarenhet av Försvarsmakten.
Personliga egenskaper
Du vill arbeta med utbildning inom området meteorologi och skall känna dig bekväm i din roll som lärare/handledare. Vidare så ska du vara initiativrik, noggrann, ha god samarbetsförmåga , men också klara av att driva projekt på egen hand. Du bör även ha goda ledaregenskaper och analytisk förmåga. Vi ser gärna att du har viljan att utvecklas inom befattningen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper vid rekryteringen.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tillsvidareanställning, heltid med sex månaders provanställning.
Civil befattning.
Tillträdesdatum: Snarast efter överenskommelse.
Arbetsort: Enköping

För upplysningar om befattningen kontakta:
Elisabeth Danielson, chef METOCC utbildningsavdelning, tfn 0171-15 76 20

Fackliga företrädare:
OF: Magnus Johansson, tfn 070-359 82 50,
SACO-S: AnnMarie Löfwenberg, tfn 0171-15 75 86,
OFR/S: Inge Bäcklin, tfn 0171-15 73 83,
SEKO: Erik Todic, tfn 070-378 01 23.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2020-02-15. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga