Försvarsmakten · Publicerad 8 mars

IT-försvarsförbandet

IT-försvarsförbandet har till uppgift att skydda Försvarsmaktens infrastruktur för informations- och ledningssystem mot angrepp samt att upprätthålla hög IT-säkerhet inom myndigheten. Detta görs genom såväl förebyggande säkerhetsarbete som intrångsdetektering och bevakning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som projektledare är du ansvarig för att leda och följa upp ett eller flera projekt. Arbetet innefattar bland annat planering, bemanning, riskhantering, detaljerad uppföljning, rapportering, budgetering och dokumentation av de aktuella projekten. Vidare ingår en hög grad av samverkan med övriga delar av det egna förbandet samt med andra delar av Försvarsmakten. Personlig utbildning och kompetensutveckling ges stort utrymme eftersom arbetsområdet är både kunskapsintensivt och i ständig förändring. Arbetet innebär arbetsledning av såväl försvarsmaktsanställd personal som konsulter.

Kompetenskrav
  • Dokumenterad erfarenhet av framgångsrik ledning av komplexa IT-projekt.
  • Erfarenhet från agila utvecklingsmetoder för IT-system.
  • Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
Meriterande
  • Erfarenhet från tidigare arbete med eller inom Försvarsmakten.
  • Akademisk utbildning med en relevant inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
  • Erfarenhet från större dokumenterade utvecklingsmetoder för IT-system.
  • Goda kunskaper, både teoretiska och praktiska, inom IT-säkerhet.
  • Tidigare arbete inom utveckling och/eller drift av IT-system.
  • B-körkort.
Personliga egenskaper

Som person är du själgående, prestigelös, har integritet och en förmåga att växla mellan självständigt arbete och arbete i grupp. Vidare är du noggrann, ambitiös, utåtriktad, flexibel och har en god förmåga att överblicka och prioritera uppgifter. Du behöver kunna arbeta med långsiktiga uppdrag såväl som uppgifter som löses under tidspress. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, förmåga att leda andra samt förmåga att arbeta i grupp.

Övriga krav

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tester.

Fackliga kontaktpersoner vid FM TIS är:

Telefon: 019-39 35 00 SACO Mika Laitanen, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Enköping

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Jonas Eriksson, tfn 0171-49 24 53

Välkommen med din ansökan senast den 15 april 2018. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens "1809" på din ansökan.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
15 apr
Ort
Enköping
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT