Försvarsmakten · Publicerad 14 nov 2019

Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på!

Vill du arbeta med en av Sveriges största SAP-implementationer, då ska du söka till oss!

Systemförvaltningsenheten förvaltar Försvarsmaktens IT-system såsom exempelvis PRIO (SAP), SharePoint, logistiksystem, ärendehanteringssystem, integrationsplattformar m.m. Vi är drygt 200 medarbetare, jämnt fördelat mellan kvinnor och män, samt ett stort antal konsulter. Huvudkontoret finns i Stockholm och vi har också verksamhet i Enköping, Arboga och Boden. Enhetens uppgift är att vidmakthålla, utveckla samt säkra robusta IT-system med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga.

Arbetsuppgifter

Som SAP ABAP-utvecklare kommer du att utveckla inom en eller flera av modulerna MM, SD, PM, SRM, WM, FI/CO, HR samt anpassning inför kommande SAP S/4HANA övergång. Du kommer att arbeta brett och vanliga arbetsuppgifter är utveckling av rapporter, klasser, enhancements, WebDynpro, SAPUI5 och integrationer. Du kommer också vara med och ge lösningsförslag inför designbeslut samt vara med i övergången till SAP S/4HANA.

Du ingår i ett team på 10 personer i en av sektionerna på Systemförvaltningsenheten. Sektionen består av ca 25 personer, en dynamisk mix av kollegor främst ABAP-utvecklare med både verksamhets- och konsultbakgrund. Gruppen har bred kompetens och arbetar tillsammans med utveckling och förvaltning av Försvarsmaktens SAP lösning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av SAP ABAP och ABAP OO.

Meriterande kvalifikationer
  • Erfarenhet av SAPUI5 (HTML5, Javascript, CSS)
  • Du har arbetat i Eclipse
  • Du har arbetserfarenhet från förvaltning enligt ITIL
Personliga egenskaper

Du är strukturerad och noggrann, tar ansvar och driver uppgifter framåt. Du har en förmåga att se både helheter och detaljer är bra på att samarbeta och har god kommunikationsförmåga. Självklart har du ett glatt humör och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Vi välkomnar både seniora och juniora att söka tjänsten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varför jobba hos oss

Vi befinner oss i en expansiv fas både när det gäller produktion och antalet medarbetare. Du kommer till en intressant och dynamisk verksamhet med ett gott arbetsklimat och engagerade medarbetare. Försvarsmakten erbjuder både interna och externa utbildningar inom ditt område, vi vill att du ska utmanas och utvecklas med uppdraget för att vi tillsammans ska arbeta fram säkra och användbara system. Vi tycker också att det är viktigt med en hälsosam livsstil och uppmuntrar dig att träna på arbetstid tre timmar i veckan.

Övrigt

Personalen som är placerad i Stockholm kommer att omlokaliseras till Enköping senast från 2020-01-01. Tills dess att omlokaliseringen är genomförd behöver du vara beredd på att, del av tid, tjänstgöra i Stockholm.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsort: Enköping

Välkommen med din ansökan senast 2019-12-01.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta

Sektionschef Irene Johansson, 070-69 56 402.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta

FMTIS-J1, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner

SACO Per Hosinsky, OFR/S Niklas Karlsson, OFR/O Mikael Wallo samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
1 dec 2019
Ort
Enköping
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
3
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga