Försvarsmakten · Publicerad 28 jan 2020

Försvarsmakten söker dig som är riktigt vass inom något eller några områden av SAP.

Försvarsmakten växer och vi letar efter dig som vill bidra till att försvara vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Hos oss får du stora utvecklingsmöjligheter och chansen att komma in i en stor, stadig och trygg verksamhet där du har alla möjligheter att påverka och kompetensutveckla dig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi står inför stora förändringsprojekt vilket stället höga krav på din initiativförmåga samtidigt som det ger dig möjligheten att utvecklas och genom din insats bidra till hela Försvarsmaktens verksamhet.

Du och dina kollegor arbetar med hela kedjan inom området. Ni står för lösningsförslag, incidenthantering, design- och projektarbeten och framtidsspaningar. Allt detta i nära samarbete med kärnverksamheten så att det ni levererar blir precis vad Försvarsmakten behöver.

På enheten som ditt blivande team är placerad, Systemförvaltningsenheten, finns flera duktiga kollegor som ni ofta har nära samarbeta med. Exempel på dessa är Landskapsarkitekter för SAP, funktionella Objektsledare för t.ex. HR, Ekonomi & Logistik samt teamet för Processamordning. Vi förvaltar även hel del andra system och är väldigt duktiga på IT-säkerhet.

Vi erbjuder dig

Försvarsmakten är en inkluderande och trygg arbetsplats, här är det vad just du kan bidra med som räknas. Vi är också en omtänksam arbetsgivare som tar vara på varje individ, oavsett bakgrund.

För att du skall trivas hos oss erbjuder vi en hel del förmåner:
 • Utbildningar utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Möjlighet att ansöka om utbildningsbidrag för utbildningar utanför det befintliga kompetensområdet i Försvarsmaktens fond för kompetensutveckling.
 • Träning på arbetstid 3 timmar per vecka och du kan även få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter.
 • Flexibel arbetstid samt 35 semesterdagar per år för dig som är över 40 år.
Kvalifikationer
 • Erfarenhet av drift, förvaltning och/eller utveckling av SAP
 • Arbetat enligt ITIL-processer
 • Arbetat med systemdokumentation
Meriterande Kvalifikationer
 • HANA kunskap
 • Projektledning
 • Kombinerade kompetenser som t.ex. BI & Ekonomi
 • Erfarenhet av arkitektur
 • Bakgrund inom Ekonomi, Logistik eller HR är önskvärt.
Personliga egenskaper

Du är en person som hellre kommer med lösningsförslag än problembeskrivningar. Du vill arbeta i en proffsig miljö tillsammans med kollegor som har nära till skratt.

Du har ett starkt driv toppat med mycket tålamod. Du är snabb i tanken och har inga problem med att snabbt byta inriktning, börja om eller göra något helt annat.

Du har ett öppet sätt och har lätt för att kommunicera med alla typer av människor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsort: Enköping

Vi ingår i Systemförvaltningsenheten som består av ca 350 personer.

Upplysning om tjänsten och rekryteringsprocessen kan lämnas av:

Sektionschef Joss Edquist tfn 072-395 29 68.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta FMTIS-J1, växel 019-39 35 00.

Fackliga representanter vid SFE:

SACO Per Hosinsky,

OFR/S Niklas Karlsson,

OFR/O Mikael Wallo

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växel 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-02-21. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga