Försvarsmakten · Publicerad 16 apr 2019

FMTIS Systemenhet har verksamhet på flera orter i landet med enhetsledningen stationerad i Enköping. Systemenhetens uppgifter består i att bistå HKV och FMV vid ombyggnader i FM telenät, producera förbindelser både för nationell och internationell verksamhet, utöva rollerna som Tekniskt ansvarig och Teknikledare för FM Lednings- och marktele-system samt inventera och redovisa teleteknisk materiel och dokumentation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer främst att agera i rollen som teknikledare och tekniskt ansvarig för Sendnet (Virtuellt nät inkluderande särskilda protokoll för att bland annat distribuera smalbandig sensorinformation i Försvarets Tele Nät).
Som teknikledare arbetar man i nära kontakt med TVK Ledsyst (Tekniskt Vidmakthållande Kontor ledningssystem), med följande uppgifter:
 • För tilldelad materiel och system inhämta, motta, bereda och sammanställa ändringsärenden, lämna underlag till och föredra ärende/beslutsförslag för TVK Ledsyst
 • Du skall upprätthålla relevant informationslager om materiel och tekniksystem, samt hålla dig underrättad om gällande beslut, föreskrifter, tekniska order, underhållsavtal, underhållssystem, underhållskostnad, nyttjande- modifierings och materielunderhållsplan mm för tilldelad materiel
 • Lämna underlag till underhållsföreskrifter, remissyttrande/beslutsunderlag
 • Anmäla beslutsbehov av förändringar vad gäller materiel, system, underhållssystem, stödsystem, dokumentation, samt underhållsföreskrifter.
 • Genomföra överlämningsberedning inför leverans av materielobjekt och system i samverkan med MSK Ledsyst
 • Stödja planering och hantering av uppkomna materielbehov, lämna stöd vid framtagning av underhållsbudget för nyleveranser, ändrade driftprofiler samt modifieringshändelser.
 • Hantera incident- och driftstörningsärenden.
Kvalifikationer
 • Teleteknisk bakgrund och erfarenhet av IP-nät.
 • Språkkunskaper i Teknisk Engelska.
 • God administrativ förmåga.
 • B-körkort är ett krav.
Meriterande

Det är meriterande om du har god kännedom om sensorer, försvarets telenät, ledningssystem och dess infrastruktur. Det är även meriterande med cisco certifieringar exempelvis CCNA/CCNP.

Personliga egenskaper
Som person är du öppen och relationsskapande. Du behöver ett brett kontaktnät inom Försvarsmakten, ha god förmåga att kommunicera med ledningspersonal och tekniker.

Förmåga att leda och driva möten och arbeten avseende ovanstående arbetsuppgifter.
Du kommer att arbeta både självständigt och i grupp.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning (gäller ej anställd personal inom FM)
Tillträde Enligt överenskommelse
Arbetsort Enköping
Befattningen är civil.
Befattningen medför resor både över dagen men också längre perioder.

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Upplysningar
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
C Vidmakthållandeavdelningen, Bertil von Quanten, 010-823 21 58.
C Underhållssektionen, Ola Eriksson, 0920-234800
För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS:
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Anders Wallinder
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
30 apr 2019
Ort
Enköping
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga