Försvarsmakten · Publicerad 21 dec

Vill du värna om Sverige och bidra till att förhindra antagonistiska it-angrepp mot Försvarsmaktens kritiska system och på så vis verka för att Försvarsmakten ska kunna utföra sin uppgift att försvara Sverige?

IT-försvarsvarsförbandet (ITF) är Försvarsmaktens elitförband för utveckling och genomförande av dator- och nätverksoperationer. Vi verkar för att skydda och utveckla it-säkerheten i Försvarsmaktens ledningssystem. Nu söker vi en systemspecialist till Försvarsmaktens SOC.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Din huvudsakliga uppgift blir att tillsammans med andra seniora specialister förvalta och vidareutveckla våra CND-verktyg som används för att upptäcka avvikelser i och förhindra it-angrepp mot Försvarsmaktens system. Genom tjänsten får du möjlighet att tillsammans med experter förkovra dig inom IT-säkerhetsområdet samtidigt som du deltar i utvecklingen av metod och av nya verktyg.

Uppgifter för SOC är:
 • Upptäcka hot, Identifiera och förhindra it-angrepp mot Försvarsmaktens system
 • Stödja Försvarsmaktens enheter med automatisk och manuell analys av spårbarhetsinformation (loggar och nätverkstrafik)
 • Utveckla verktyg för aktiv och passiv CND-förmåga
 • Samordna spårbarhetshanteringen i Försvarsmaktens IT-system
 • Lämna underlag till Försvarsmaktens lägesbild avseende cybermiljön
ITF strävar efter att kunna attrahera de bästa och behålla dem genom att erbjuda spännande och utmanade arbetsuppgifter samtidigt som vi erbjuder stora möjligheter till kompetensutveckling.

Kvalifikationer
Vi söker dig som brinner för cybersäkerhetsområdet, tycker om att arbeta "hands on" med teknik och har god kunskap inom flera av följande områden:
 • Design av datornätverk
 • Systemarkitektur
 • Ett eller flera programmeringsspråk
 • Tekniska säkerhetsfunktioner (t ex brandväggar, IDS, IPS och antivirus)
 • Systemadministration av operativsystem (Windows, Linux och Unix)
 • Produkter från nätverk och virtualisering
 • PKI, Kryptering och hashning
 • Scriptspråk och reguljära uttryck
 • Kodanalys
 • Penetrationstester
 • Drift- och förvaltning av komplexa IT-system
Meriterande
Utbildning inom datalogi eller motsvarande

Personliga egenskaper
Du har ett genuint intresse för IT-säkerhet, utveckling av säkra system och en vilja att utvecklas vidare inom området. Som person är du operativ, självgående, prestigelös, har integritet och en förmåga att växla mellan självständigt arbete och arbete i grupp. Du behöver kunna arbeta med långsiktiga uppdrag såväl som med snabba uppgifter. Du kan kommunicera dina resultat i både skriftlig och muntlig form. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas
Placeringsort: Enköping
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontakt: Lena Stenlund, tfn 0171-49 24 41

Fackliga kontaktpersoner
Telefon: 019-39 35 00 SACO Mika Laitanen, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren

Välkommen in med din ansökan senast 2018-01-21. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens "1807" på din ansökan.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga