Försvarsmakten · Publicerad 10 juli 2020

Tekniksystemledare till Materielsystemsektionen vid Systemavdelningen TVK Ledsyst, Enköping.

Huvudsakliga ansvarsområden:
 • Försvarsmaktens taktiska radiosystem.
 • Positioneringssystem.
Teknik och vidmakthållandekontor Ledningssystem (TVK Ledsyst) genomför förvaltning och vidmakthållande av Försvarsmaktens (FM) ledningsstödsystem vilket är en förutsättning för myndighetens ledningsförmåga i fred, kris och krig. Enheten har 140 anställda fördelade på fem avdelningar, varav Systemavdelningen är en av dessa.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som tekniksystemledare har du förvaltningsansvar för tilldelade materielsystem under hela livscykeln, från leverans till avveckling.
Du granskar underlag vid överlämningar av nya system från Försvarets materielverk och tar därefter över vidmakthållandeansvaret. Du visar en stor förståelse för Försvarsmaktens organisation och dess behov.
Du tar fram förvaltningsplaner och budgeterar på lång och kort sikt.
Du stödjer vid framtagning av underlag för högre chefs beslutsfattande. Stor del av ditt ansvar omfattas av att följa upp det ekonomiska utfallet samt bevaka att beställda förvaltningsaktiviteter genomförs enligt överenskommelse.
Du deltar i återrapporteringen till våra uppdragsgivare vilket innebär att du som tekniksystemledare till stor del arbetar som koordinator mellan uppdragsgivare och utförare.

Kvalifikationer
 • God kunskap om Försvarsmaktens verksamhet inom bland annat lednings- och sambandssystem.
 • Erfarenhet av arbete inom förvaltnings- och projektledningsverksamhet.
 • Erfarenhet avseende verksamhet som omfattar IT-system.
 • Akademisk utbildning med inriktning mot logistik, ekonomi, systemvetenskap eller motsvarande - alternativt lång erfarenhet med motsv. kunskaper inhämtade på annat sätt.
 • God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera eget arbete.
 • God förmåga att uttala dig i tal och skrift.
 • B-Körkort.
Meriterande:
 • Militär bakgrund, motsvarande militärhögskola.
 • Erfarenhet av förvaltningsstyrning.
 • Erfarenhet av kravanalysarbeten.
 • Erfarenhet av budgetering och ekonomisk uppföljning.
 • Erfarenhet av projektarbete.
 • Erfarenhet från logistik-, IT- eller controllerfunktion i större organisation.
Personliga egenskaper
Som person har Du stor drivkraft och engagemang. Du är noggrann, tydlig och van att arbeta under eget ansvar samt har en mycket god förmåga att skapa struktur. Du agerar på ett lyhört och smidigt sätt i ditt samarbete med andra. Du är flexibel, resultatinriktad och sätter funktionskedjor i fokus. Du har en stor social kompetens.

Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet och att du kompletterar de andra personerna inom avdelningen.

Övrigt
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Individuell lönesättning tillämpas.
Placeringsort Enköping.
Arbetet medför resor i tjänsten nationellt såväl som internationellt.
Personlighets- och färdighetstester kan komma att genomföras under rekryteringsprocessen.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Elin Sjöberg, Chef Materielsystemsektion, Systemavdelningen, TVK Ledsyst vid Ledningsregementet, nås via växeln: 0171-15 70 00.

Fackliga företrädare:
ORF/O - Magnus Johansson,
SACO-S - Carl-Johan Pettersson,
SEKO - Christian Hedberg,
OFR/S - Inge Bäcklin,
Samtliga nås via växeln: 0171-15 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-16. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev som talar om varför just du är lämplig för befattningen. Ansökningar hanteras löpande.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga