Försvarsmakten · Publicerad 16 apr 2019

Gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Din roll blir en viktig del inom HR-sektionen på Systemförvaltningsenheten. HR sektionen består av 20 personer med en dynamisk mix av kollegor med både verksamhets- och konsultbakgrund.

Ditt och dina kollegors ansvar är att förvalta Försvarsmaktens SAP-lösning inom HR-området. Lösningen är omfattande och består bl a av Tid, Lön, Resa och Lönebildning. Den har även kopplingar mot logistik och ekonomi och med slutanvändare i hela Försvarsmakten.

Dina arbetsuppgifter är omväxlande vilket innebär allt ifrån; förbättringar, uppgradering av systemet, årsrutiner, felrättningar, förbereda och genomföra förstudier, implementationer samt arbete i projektform.
Ditt kontaktnät blir omfattande eftersom du kommer att arbeta med kravinhämtning, analys, design, konfigurering och tester för Försvarsmaktens HR-lösning.

Försvarsmakten vill främja din personliga och professionella utveckling:
Försvarsmakten erbjuder både interna och externa utbildningar inom ditt område. Gruppen du kommer att tillhöra har bred kompetens både på en funktionell- och teknisk nivå där det dagligen utbytes kunskap inom teamet. Du får möjlighet att växa in i rollen och ta nya uppgifter allt eftersom.

Vi tycker det är viktigt med en hälsosam livsstil och du har möjlighet att träna på arbetstid tre timmar i veckan.

Försvarsmakten är med i ett internationellt samarbetsforum, Defense Interest Group (DEIG), med SAP och ett stort antal försvarsmakter för vidare utveckling av SAP försvarslösning (DFPS).

Kvalifikationer:

* Vi söker dig som har minst två års dokumenterad arbetslivserfarenhet av utveckling/konfigurering av affärssystem eller av arbete inom HR-processer.

Du som har arbetat med HR-processer bör ha ett stort intresse av att utvecklas tekniskt och vill ta en roll som ska verka mellan tekniken och verksamheten.

Meriterande:
  • dokumenterad arbetslivserfarenhet HR-processer, Tid eller Lön
  • dokumenterad arbetslivserfarenhet inom SAP/SAP HR
  • högskoleutbildning inom IS/IT, HR alternativt motsvarande kompetens som av Försvarsmakten bedöms likvärdig
Personliga egenskaper:
Som person känner du igen dig i följande; engagerad, prestigelös och även analytisk. Du är öppen och har en kommunikativ inställning både till verksamheten och våra tekniska resurser samt har lätt för att ta eget initiativ, ansvar och driver uppgifter framåt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet i vår urvalsprocess.

Sökord: SAP, HR, HCM, systemförvaltning, systemutveckling, ABAP, workflow, Portal, projektledning, konsult, applikationskonsult

Övrig information:
HR-sektionen ingår i Systemförvaltningsenheten som består av ca 350 personer.
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Arbetsort: Enköping

Upplysningar om befattningen:
Välkommen med din ansökan senast 2019-04-28. Ansökan ska bestå av CV samt personligt brev.
Har du frågor är du välkommen att ringa Chef Kamilla Lidsman 072-993 36 03

Fackliga kontaktpersoner:
SACO Per Hosinsky, OFR/S Niklas Karlsson, OFR/O Mikael Wallo samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga