Försvarsmakten · Publicerad 7 okt

Försvarsmakten söker nu en teletekniker med inriktning radio till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssytemförband (FMTIS) med placering i Enköping.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som teletekniker innebär att självständigt genomföra förebyggande samt avhjälpande underhållsarbete av Försvarsmaktens förekommande radio- / tele- och datamateriel samt telesystem och navigationsutrustningar.

FMTIS bedriver verksamhet som i huvudsak är inriktad mot drift, underhåll, installationer samt modifieringar av totalförsvarets anläggningar, system och utrustningar. Avdelningen är organiserad i Enköping med ca 30 medarbetare, varav huvuddelen är civilanställd personal.

Kvalifikationer
  • Gymnasieutbildning med el-/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren
  • Goda kunskaper i engelska och svenska i både i tal och skrift
  • B-körkort
  • Utåtriktad och tycker om att ta ansvar
Som person är du tekniskt intresserad, öppen och social och kan agera självständigt. Du har en bra samarbetsförmåga samtidigt som du kan ta eget ansvar. Du är serviceinriktad, stresstålig och har god analytisk förmåga samt utför uppgifter med hög kvalitet.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Erfarenhet av och kännedom om Försvarsmaktens lednings- sambandsutrustningar
  • Erfarenhet av felsökning och reparation av radio- och IT-materiel och/eller allmän elektronik
  • Erfarenhet av mjuklödning
  • Erfarenhet av mast/höghöjdsarbete
  • Genomförd värnplikt eller grundläggande militär utbildning (GMU)
  • Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten
På avdelningen finns många manliga medarbetare och vi arbetar för en ökad mångfald och jämnare könsfördelning, vi ser därför gärna kvinnliga sökande.

Placeringsort
FMTIS, GE MITT Tele med placering Enköping, men arbete kan även förekomma i övriga delar av landet.

Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Befattningen är en tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning tillämpas.

Upplysningar
För upplysningar om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Peder Karlsson på 0171-15 70 00 (vxl).

Fackliga företrädare
OFR/ O Göran Levin 013-28 37 87
OFR/ S Clarence Arnstedt 013-28 45 44
SEKO Lars Lindell 0171-15 70 00
SACO Pär Lohman 0589-408 33

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2016-11-13. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökan vill vi att du tydligt motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt anger löneanspråk.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga