Försvarsmakten · Publicerad 10 juli 2020

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband som stödjer armén, marinen och flygvapnet inom ledning, samband, telekrig, psykologiska operationer och meteorologi- och oceanografi. Ledningsregementet har 10 olika enheter/förband varav många utgör nationell spetskompetens inom sitt område.

Då vår nuvarande Regementsförvaltare kommer att gå vidare till nytt uppdrag inom Försvarsmakten söker vi nu en ersättare. Kanske är det dig vi söker?

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Regementsförvaltaren utgör rådgivare till regementschefen
 • Regementsförvaltaren innehar rollen som LedR's högsta företrädare för personalkategorierna specialistofficerare samt gruppbefäl och soldater
 • Regementsförvaltaren biträder och understödjer regementschefen framförallt inom områden som rör specialistofficersperspektivet bl a med utveckling av specialistofficerssystemet på regementet
 • Stödjer regementschefens utövande av ledning genom uppföljning med förslag på utveckling och förbättringar inom förbandets verksamhetsområde
 • Utgör en kvalificerad funktionsföreträdare för regementets huvudfunktioner
 • Biträder regementschefen i frågor som rör utbildning, träning och övning
 • Stödjer regementschefen vid genomförande av examen, avslutningar, personalorienteringar, övriga gemensamma samlingar samt i traditionsfrågor
 • Företräder regementschefen avseende ärenden rörande OR-kategori vid lokal personalförsörjningsnämnd samt nominerings- och antagningsnämnd
 • Stödjer chefer i linjen med uppföljning och utveckling av specialistofficerare, soldater och gruppbefäl
 • Stödjer med uppföljning och utveckling av elever vid SOU och HSOU
 • Stödjer regementschefen avseende rekrytering och personalförsörjning
 • Stödjer stridskraftsförvaltare inom eget kompetensområde
Kvalifikationer
 • Fast anställd, yrkesofficer i FM, lägst OR8/OF3
 • Cirka 20 års väl vitsordad tjänstgöring som yrkesofficer i FM
 • God systemförståelse och helhetssyn
 • Godkänt resultat på de särskilda tester som genomförs som en del i antagningsprocessen
Fysiska krav

* Godkänd FM Fysisk standard

Meriterande
 • Lång och gedigen erfarenhet av trupptjänst, företrädesvis på Ledningsregementet.
 • Stabserfarenhet från batstab, regementsstab eller HKV.
 • Erfarenhet av utvecklingsarbete, t ex förbands-, system- och materielutveckling.
 • Cirka 25 års väl vitsordad tjänstgöring som yrkesofficer i FM
Personliga egenskaper
Du är en god representant för Försvarsmakten samt ett föredöme både som person och ledare. Du har ett stort förtroende och respekt i organisationen för såväl din kompetens som för dina personliga egenskaper. Du bygger ditt ledarskap på Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du som söker har dessutom god förståelse för individens roll och behov av utveckling i försvarsmakten. Du är social, prestigelös, stresstålig och har lätt för att hantera många ärenden samtidigt. Arbetet kräver att du har en mycket god förmåga att arbeta självständigt, och är van att planera, genomföra och slutföra projekt.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad : Heltid
Arbetsort: Enköping
Tillträdesdatum: Enligt överenskommlese

För upplysningar om befattningen kontakta:
Niclas Eriksson, Stf Regementschef, tel 0171-157002

Fackliga företrädare:
OFR/O, OF Enköping - Magnus Johansson

SACO-S - Carl Johan Pettersson

SEKO - Christian Hedberg

OFR/S - Clarence Arnstedt

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-21. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
21 aug 2020
Ort
Enköping
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga