KGK · Publicerad 27 dec

KG Knutsson AB är sedan 1946 smörjmedlet i den svenska fordonsbranschen. Vi är ett företag som tror på långsiktiga relationer, därför jobbar vi med starka varumärken och skapar affärer som gynnar alla parter. Vi ger våra leverantörer vårt distributionsnät medan våra kunder får de bästa varumärkena, allt inpackat i vår produktkunskap och precisa distribution. Vårt produkt- och tjänstesortiment är bredast i branschen och på vår e-handelsplats autokatalogen.se hittar våra partners mer än en halv miljon artiklar. Förutom i Sverige finns KGK även i Norge, Finland, Estland, Lettland och Litauen.

Vi söker en driven och strukturerad chef för logistikcenter med gedigen erfarenhet från att driva och vidareutveckla lagerverksamhet. Du kommer att leda en organisation med kring 100 medarbetare under dig i olika nivåer, samt ingå i Logistikscentrets ledningsgrupp. Placeringen är i Enköping där KG Knutsson AB har sitt till stora delar automatiserade logistikcenter. Denna rekrytering hanteras av ValueOne AB.

Ansvar
Lagerchefen har det operativa ansvaret för logistikcentret. Du ansvarar också för resursplanering, arbetsfördelning, arbetsmiljö och säkerhet på lagret samt att verksamheten alltid vidareutvecklas för att bidra till företagets konkurrenskraft. Som chef för logistikcentret så rapporterar du till logistikchefen.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består bland annat av:
 • Leda den dagliga driften på logistikcentret så att uppsatta mål och KPI:s uppnås
 • Coacha och utveckla ledare samt personal på logistikcentret
 • Upprätta, följa upp och rapportera utfall av budget
 • Säkerställa personalbehov och kompetens inom logistikcentret
 • Säkerställa att logistikcentret har rätt utrustning och hjälpmedel
 • Säkerställa att interna processer och policyer följs
 • Hålla sig uppdaterad om utveckling inom relevanta områden för rollen
 • Kontinuerligt utveckla och implementera processer samt metoder för logistikcentret som en del i hela varuflödeskedjan
 • Fastställa, följa upp och förbättra KPI:er för lagerhantering och inrikestransporter
 • Upphandla utrustning, emballage, transporter, program och konsulttjänster som hör till logistikcentret
 • Arbeta med frågor som arbetsgivaransvar för lagerverksamheten
 • Identifiera och hantera risker inom lagerhanteringen (systematiskt arbetsmiljöarbete, incidentrapportering etc.)
Din profil
Eftergymnasial utbildning inom lager eller logistik är inte ett krav men starkt meriterande. Stor vikt läggs på personliga egenskaper som ledare och förståelsen för lagerhantering samt hela varuflödesprocessen. För att vara aktuell för tjänsten har du minst 5 års dokumenterade erfarenhet av lagerhantering med personalansvar, gärna inom automation. Du har god förståelse för affärssystem så som ERP och WMS; M3 och PCC används idag. Det är meriterande om du har erfarenhet från LEAN eller Kaizen verktyg och god vana att jobba mot ständig förbättring. Flytande kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

För att lyckas i den här rollen är du en strukturerad, engagerad och prestigelös ledare som är trygg i din person och som gillar att coacha och utveckla andra. Du har en god problemlösningsförmåga, vana att leda arbete i projektform och trivs med att jobba med såväl daglig drift som mer strategiskt. Tjänsten innebär många kontaktytor därför är det viktigt att du har förmågan att skapa goda relationer både internt och externt, samt att du är van att kommunicera på alla nivåer såväl externt som internt.

Ansökan
Hantering av ansökningar sker löpande vilket innebär att tillsättning av tjänsten kommer ske mellan Q1 2019 varför vi emotser din ansökan snarast. Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida på: https://valueone.se/aktuella-jobb/. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Christer Atterström, 070-219 1366.

Warehouse management, logistik strategisk taktisk operativ logistiker supply chain logistics manager lager lagerchef chef
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga