SJR · Publicerad 21 jan 2020

Har du erfarenheten av att driva förändringsarbete inom HR och motiveras av en organisation med tempo? Oriola är mitt inne i en förändringsresa som syftar till att öka kundfokus genom hela organisationen, utifrån och in. I koncernen finns bolag både i Sverige och Finland som varje dag arbetar mot deras vision - Health for Life.

Varför vill du arbeta som HR Business Partner hos Oriola?
Tjänsten är en bred HR Business Partner roll som innefattar hela HR området men med ett fokus på affärsnära utveckling inom kultur och organisation samt chefstöd. På HR-funktionen inom Oriola i Sverige är de en chef och tre medarbetare som tillsammans ansvarar för att supporta organisationen. Du kommer att vara ansvarig HR Business Partner i Enköping och rapporterar till HR Director som sitter i Mölnlycke. Övriga HR-medarbetare finns i Stockholm och Mölnlycke samt i Finland där koncernens huvudkontor finns.

Du kommer ingå i Enköping-sitens ledningsgrupp och förväntas proaktivt initiera och implementera HR processer och rutiner inom organisationsutveckling, arbetsmiljö, personalförsörjning, empoyer branding, chefsstöd med mera.

Utöver detta kommer du i nära samarbete med övriga HR Teamet arbeta med koncernens hela HR utveckling. Eftersom Oriola är en koncern med verksamhet i både Finland och Sverige innebär rollen internationella erfarenheter.

Tillsammans med chef och två dedikerade kollegor (placerade i Göteborg och i Stockholm) kommer du bli en del i ett sammansvetsat team på en förändringsresa. Syftet är att skapa One Oriola som drar nytta av all viktig kompetens inom bolagets olika områden, för att öka leverans mot den interna kunden. Du blir en del av en föränderlig organisation med en viktig funktion i samhället samtidigt som du får stora möjligheter till att utveckla ledare i organisationen genom ett coachande förhållningssätt. I Enköping är det just nu mycket puls och stor förändringsanda. En nystartad ledningsgrupp och många interna talanger har fått nya och utmanande roller. Som HR Business Partner behövs du för att coacha och stötta cheferna i att bland annat utveckla den nya automationsanläggningen.

Dina arbetsuppgifter
  • Strategiskt och operativt ansvara för utveckling och aktiviteter med mycket fokus på arbetsmiljö, rehabilitering och hälsa.
  • Vara ett konsultativt och coachande chefsstöd både i Enköping men även övriga orter.
  • Tillsammans i ditt HR team driva och utveckla arbetet med ökat kundfokus och One Oriola, vilket bland annat innebär arbete och utveckling av HR-systemet SuccessFactors.
  • Tillsammans med HR teamet ansvara för framtagandet och utvecklingen av rutiner, riktlinjer, policys mm med ett fokus på One Oriola.
Är du rätt person för rollen?
Då Oriola är mitt i en förändringsresa är det viktigt att du drivs av utveckling, har ett stort engagemang, är lyhörd för verksamheten och dina kollegor. Det är viktigt att du är trygg i din HR kompetens och på ett konsultativt och coachande sätt kan utveckla organisationen och dess chefer. Du är van vid att arbeta självständigt men uppskattar och vet att det är nödvändigt med ett nära samarbete med chef och kollegor för att minska sårbarheten i teamet.

Kompetenskrav
  • Högskoleexamen inom HR-området med beteendevetenskaplig inriktning eller motsvarande kompetens samt flera års erfarenhet av kvalificerat personalarbete.
  • Bra system- och datorvana och har tidigare arbetat i något HR system (SAPs SucessFactors är meriterande).
  • Goda kunskaper i arbetsrätt, är van att tolka lagar och avtal.
  • God kunskap i att både tala och skriva på engelska, som är koncernspråk.
Oriola är en av Sveriges ledande läkemedelsdistributörer. Logistikcentralerna för Oriolas partihandel i Sverige finns i Mölnlycke och Enköping. Verksamhetens kunder består av läkemedelsföretag och apotekskedjor. Oriola i Sverige inriktar sig bland annat på distribution av läkemedel och handelsvaror direkt till apoteken och på tjänster till läkemedelsindustrin. All apoteksdistribution är centraliserad till Enköpings distributionscentral och centrallagerhanteringen till Mölnlycke.

Ansökan
I denna rekrytering har Oriola valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Joakim Hedqvist på 076-6471626. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2020-02-29.
Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.
Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: HR Business Partner till Oriola i Enköping
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
29 feb 2020
Ort
Enköping
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga