Trafikverket · Publicerad Idag 15:10

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och planera kommande stora satsningar för våra svenska bilvägar, cykelvägar- och järnvägar? Vi erbjuder dig en spännande möjlighet att vara med och skapa förutsättningar för en väl fungerande infrastruktur i region Öst. Trafikverkets åtgärder påverkar hela Sverige!

Som Åtgärdsbeställare har du ett fokus på den sammantagna ekonomiska planeringen samt internbeställning och uppföljning av Trafikverkets projekt. Du ser till att planerade projekt budgeteras så att tillgängliga medel utnyttjas effektivt och följer långsiktiga planer. Som Åtgärdsbeställare har du en stödjande och samordnande roll där du för dialog avseende planeringen och har en sammanhållande roll mot andra avdelningar inom Trafikverket. Du kommer även delta i och ta fram underlag för beslut i planläggningsprocessen (t ex planläggningstyp, val av lokaliseringsalternativ). Du har till uppgift att säkerställa att genomförandet av projekt sker enligt beställning och överenskommelser i rätt tid och inom budget. Det kan i praktiken innebära att du besöker projektet och projektledare för att stämma av och följa upp. Detta är en stor och viktig del av rollen som Åtgärdsbeställare!

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en högskoleexamen minst 180 hp inom samhällsbyggnad/samhällsplanering, eller annan relevant utbildning
  • har erfarenhet av arbete med planering av infrastruktur
  • har tidigare erfarenhet av en stödjande och samordnande roll
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av ekonomisk planering och budget
  • har kunskaper i Agresso eller motsvarande digitalt planeringssystem
För att lyckas i rollen som Åtgärdsbeställare är du kommunikativ och duktig på att förmedla information. Du har en god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du bygger och vårdar nya samt befintliga nätverk. Du är duktig på att planera, strukturera och prioritera ditt arbete. Vidare har du en analytisk och problemlösande förmåga som gör att du hittar lösningar som är genomförbara ur ett helhetsperspektiv.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-11-02

Upplysningar

Rekryterande chef Ivan Andic
0101241941

SACO Helene Bermell
0101235775

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

ST Marie Thorslund
0101244468
+ Läs mer om jobbet