Trafikverket · Publicerad 18 feb 2021

Som Handläggare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
På avdelningen Bidrags- och ärendehantering och ledningsärenden bidrar vi bland annat till ett uppkopplat Sverige genom att ge tillstånd till att förlägga ledningar i vägområdet eller vid järnvägen. I arbetsuppgifterna ingår att handlägga ärenden inom ledningstillstånd från start till slut genom att bereda, utreda, besluta och avsluta. Diarieföring är en stor och viktig del av ditt dagliga arbete. Att jobba effektivt och enhetligt är viktiga komponenter för att lyckas hos oss. Du jobbar nära dina kollegor och har mycket kontakt via telefon och mail både med kunder och interna samarbetspartners. Du handlägger dina ärenden självständigt och ansvarar för att beslut av myndighetsärenden inom ledningstillstånd sker enligt gällande lagar och regelverk.

Kvalifikationer
Vem är du?

Som person har du god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du hanterar stress på ett konstruktivt sätt, bibehåller ett gott humör vid press och motgångar, du arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. Du anpassar dig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet och hittar snabbt lösningar på uppkomna problem.

Vi söker dig som
  • har en avslutad 3-årig gymnasieutbildning
  • har minst ett års erfarenhet av handläggning i närtid som vi bedömer relevant
Vi ser det som mycket meriterande om du har några års aktuell erfarenhet av handläggning på en myndighet, där du arbetat med ärenden från start till avslut.

Placeringsort: Eskilstuna

Urvalstester är en del av den här rekryteringsprocessen

Intervjuer sker via Skype under v 12

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-10

Upplysningar

Rekryterande chef Carin Ahnlund
0101235791

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 mars 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
3

Inga fler liknande jobb tillgängliga