Academic Work · Publicerad 2 nov 2021

Har du tidigare erfarenhet av verkstadsarbete och är redo för att ta dig an nästa utmaning i arbetslivet? Ockelbo Lego-Mek söker dig som har ett stort tekniskt intresse och som har en vilja och ambition av att lära dig mer. Varmt välkommen med din ansökan redan idag då urvalet sker löpande och behovet är omgående!

Information om uppdraget

Ockelbo Lego-Mek grundades 1984 med tre anställda. Sedan dess har det gått stadigt uppåt och i dagsläget är de 40 medarbetare som bedriver tillverkning av mekaniska produkter i form av verktygsdelar som används för markborrning främst inom gruvindustrin på den globala marknaden. Företaget expanderar och de ser en kurva uppåt på världsmarknaden vilket gör att de nu behöver utöka med fler CNC-operatörer i produktionen.

Halva maskinparken är automatiserad i form av robotar vilket gör att företaget befinner sig i teknisk framkant inom sin bransch. För att komma in i rollen på bästa sätt kommer du till en början få en introduktion och gå bredvid mer seniora kollegor innan du blir helt självgående i arbetet.

Detta är en rekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer bli anställd av Ockelbo Lego-Mek.

Arbetsuppgifter

I rollen som CNC-operatör ansvarar du över att dina två maskiner fungerar som de ska i maskinparken. Du arbetar med övervakningen av den dagliga operativa driften och du kommer exempelvis att:
 • Rigga maskinen, mata in material och byta verktyg efter detalj
 • Hantera inställningar på robotiserade maskiner
 • Kontrollera mått på detaljer efter ritning
 • Felsöka och arbeta med förbättringsarbete
 • Läsa och tolka ritningar samt processinstruktioner för att sedan utföra arbetet efter dessa
Inom kort kommer verksamheten gå över till kontinuerligt 2-skift.

Vi söker dig som
 • Har en CNC- eller verkstadsutbildning
 • Har tidigare arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Talar och skriver flytande på svenska då det krävs i det dagliga arbetet samt i kommunikationen med kollegor
 • Har B-körkort
Det är meriterande för tjänsten om du har truckkort eller tidigare erfarenhet av CNC-programmering samt ställ av maskiner och verktyg.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper för tjänsten och vi ser att du har ett stort tekniskt intresse samt en positiv attityd med en vilja och ambition av utvecklas och lära dig mer. Du har en stor ansvarstagande förmåga och är mån om detaljer i arbetet. Vidare trivs du att arbeta självgående samtidigt som du har en god förmåga att skapa goda samarbeten med kollegor.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, skifttider
 • Placering: Ockelbo
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Ockelbo Lego-Meks önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Gävle
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Maskinarbete

Inga fler liknande jobb tillgängliga