Dalarna, Gästrikland, Hälsingland, Värmland, Västmanland och Örebro län. · Publicerad 15 juli 2021

Svensk Ishockey - tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen!

Vill du vara med och bidra till att ishockey är Sveriges mest engagerade idrott? Nu söker Regionförbundet Ishockey Väst två föreningskonsulenter; en för distrikten i syd och en för distrikten i norr.

Som föreningskonsulent kommer du att ge föreningsstöd samt planera och genomföra utvecklings- och utbildningsinsatser. Om du har ett genuint intresse för ishockey och har ett stort engagemang för att jobba med olika insatser som behövs för att främja hockeyns utveckling, kan du vara rätt person för jobbet.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting och du kommer att anställas direkt hos Regionförbundet Ishockey Väst som leds av en styrelse och består av distrikten Dalarna, Gästrikland, Hälsingland, Värmland, Västmanland och Örebro län.

Regionförbundet erbjuder:
 • En spännande roll i en organisation under ständig utveckling och med stor framtidstro
 • En varierande arbetsvardag där du arbetar för att bidra till att infria de löften* som Svenska Ishockeyförbundet gett till våra hockeyföreningarna
Arbetsbeskrivning

Som föreningskonsulent kommer du att arbeta med föreningsutveckling utanför sargen. Du bidrar till att Svenska Ishockeyförbundets verksamhetsinriktning, strategier och handlingsplaner för utveckling av hockeyn får fäste i distrikt och i föreningar. Vidare jobbar du med de behov som finns i föreningarna inom regionens distrikt. I denna roll kommer du att vara på plats ute i verksamheterna och inom ditt ansvarsområde finns ca 40 hockeyföreningar. Detta innebär att din arbetstid kommer vara oreglerad och arbete under kvällar och helger förekomma. Rollen innefattar även resor, företrädelsevis inom regionen.

Dina arbetsuppgifter innefattar även att:
 • Ge föreningsstöd med besök på plats.
 • Samverka och samarbeta med ideella krafter och andra kontaktytor som finns inom olika förbund och föreningar.
 • Samverka med SIF, RF-SISU-distrikten och regionens föreningar, så att ishockeyns samlade resurser används på ett optimalt sätt.
 • Stötta region- och distriktsförbunden samt föreningarna med planering och genomförande av exempelvis utvecklings- och utbildningsinsatser, konferenser samt anordna mötesplats för sammankomster.
Arbetsområdet för Föreningskonsulenten i syd är Värmland, Örebro län och Västmanland. Arbetsområdet för Föreningskonsulenten i norr är Dalarna, Gästrikland och Hälsingland.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har ett genuint intresse och engagemang för svensk idrott och allra främst Svensk ishockey. Vidare har du tidigare haft liknande roller och du brinner för att utveckla organisationer och verksamheter.

Som person är du relationsskapande, engagerad och ansvarstagande. Andra personliga egenskaper som värdesätts högt är att du är driven, kreativ och initiativrik. För att trivas i rollen känner du stor tillfredställelse i att aktivt bidra till Svenska Ishockeyförbundets utveckling.

Information och ansökan

Ansökan görs via www.axoconsulting.se. Vi arbetar med löpande urval och svarar gärna på frågor från dig. Ring eller mejla rekryteringskonsult Linda Axäng, linda.axang@axoconsulting.se tfn: 079-340 54 42. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Under perioder är arbetsbelastningen hård och del av arbetet sker under kvällar och helger. Sommartid är vår lugnaste period på året. Rörlighet inom distriktet kommer att krävas varför körkort och tillgång till egen bil är ett måste. Tjänsten är en tillsvidareanställning och omfattar 100 %. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Svenska Ishockeyförbundet

Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Vi ger människor glädje och gemenskap, upplevelser och stolthet. Spelare, ledare, domare, föräldrar, ungdomar, publik, fans - ja listan kan göras lång av människor som ska kunna må bra, ha kul och utvecklas genom att vara en del av eller uppleva Svensk Ishockey.

Läs mer här www.swehockey.se/Regioner/regionvast och titta på filmen om hemmaplansmodellen

*Svenska Ishockeyförbundets löften:
 • Att genom ständiga förbättringar skapa bästa möjliga förutsättningar för sportslig utveckling i en trygg idrottsmiljö - med hänsyn till varje individs unika förutsättningar
 • Att alla föreningar med ungdomsverksamhet ska ha tjejlag som kan tränas och spela tillsammans.
 • Att utveckla vår verksamhet och leva efter våra värderingar för att fler ska vilja vara med.
 • Att tillsammans etablera och utveckla ännu fler föreningar för att kunna möta och klara av de mål och krav som vi själva beslutar om.
 • Att aktivt verka för att behålla och skapa fler isytor och anläggningar så att fler kan vara med.
 • Att tillsammans öka svensk ishockeys värde och skapa ett än större intresse för sporten i nya och befintliga målgrupper.
 • Att sträva efter samverkan för att undvika konflikt och konfrontation.
AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
24 aug 2021
Ort
Gävle
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2

Inga fler liknande jobb tillgängliga