Försvarsmakten · Publicerad 3 jan

Gävleborgsgruppen är en utbildningsgrupp vid Livgardet som ansvarar för stöd, utveckling och utbildning av Hemvärnet med de Nationella skyddsstyrkorna och frivilliga försvarsorganisationer i Gävleborgs län.

Utbildningsgruppen består av tre sektioner fördelade på en utbildningssektion, en logistiksektion och en planerings- och personalsektion.

Utbildningssektionen planerar och genomför grundutbildning av rekryter samt övningar och kurser för hemvärnschefer, instruktörer och soldater i Gävleborgs län.

Logistiksektionen svarar för tekniskt stöd och logistik före, under och efter utbildning för såväl Hemvärnsförbanden som för utbildningsgruppen.

Planerings- och personalsektionen stöttar med planering på lång och medellång sikt samt administrativt stöd till bataljonens personaltjänst såsom stöd till rekrytering, stöd för kompetensutveckling/fortbildning, personalplanering eller avveckling av personal.

Chefen för sektionen, planeringsofficeren ansvarar för långsiktig planering och lämnar underlag till chefen Gävleborgsgruppen och chefen utbildningssektionen inför ett genomförande. Planeringsofficeren är chef för sektionen med personalansvar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Du utgör chefen Gävleborggruppens planeringsstöd och är utbildningsgruppens representant vid möten i planeringsprocessen för kommande och nästkommande åren. Planeringsarbetet genomförs med Livgardet, Rikshemvärnsstaben, Hemvärnets stridsskola(HvSS), de frivilliga försvarsorganisationer och Regional stab mitt (RS M).
 • Du har personalansvar för dina medarbetare och leder sektionens arbete.
 • Du stödjer Hemvärnsbataljonschefen i arbetet med krigsförbandsvärdering, förbandsutvecklingsplan samt rapportering till högre chef.
 • Medverkar som utbildningsgruppens representant vid fältövningar och remissarbeten som stöd för utveckling av hemvärnsförbandens förmågor.
 • Du förutsätts utifrån trupputbildningsförmåga medverka vid större utbildningsinsatser vid utbildningsgruppen såsom krigsförbandsövningar(KFÖ) eller särskilda övningar förband(SÖF).
 • Du genomför övergripande planering och grundbokningar av resurser för kommande år i dialog med övriga enheter inom Militärregion Mitt och överlämnar ett resultat till chefen Gävleborgsgruppen eller chefen utbildningssektionen inför genomförande.
Kvalifikationer
 • OF3/OR 8
 • Godkänd säkerhetsprövning
 • För befattningen godkänd fysisk förmåga och styrka
 • God förmåga avseende planerings- och stabsarbete.
 • God förmåga att kommunicera, i såväl tal som skrift.
 • Markstridsutbildning (Armé, AMF, FV bas).
 • Goda referenser från tidigare tjänstgöring
 • Körkort: B
Personliga egenskaper
 • Du är en god representant för Försvarsmakten både som person, soldat och kollega.
 • Du bygger ditt ledarskap på Försvarsmaktens värdegrund.
 • Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, social förmåga och viljan att vara lagspelare.
Meriterande
 • Erfarenhet av FM interna planeringsprocesser på OrgE-nivå
 • Erfarenhet av planeringsarbete på bataljonsnivå eller högre.
 • Erfarenhet av Hemvärnet med de nationella skyddsstyrkorna.
 • Tidigare erfarenhet av säkerhetstjänst eller hundtjänst i Försvarsmakten
 • Körkort: C, D, förarbevis Pb 8, TGB11-30 samt Bv206.
Nivå/Befattning: OF3/OR8

Arbetsort: Gävle

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: Mj Fredrik Almér, utbildningsgruppchef 010-82 36919, 070-513 16 96

Tillträde: Enligt överenskommelse

Fackliga representanter: SACO: Tomas Andersson OFR/O LG: Stefan Morin Seko: Claes Hallin OFR/S: Madeleine Daleo. Nås via växeln: 08-584 540 00.

Övriga upplysningar

Befattningen innebär både kvälls- och helgtjänstgöringar.

Utdrag ur misstanke och belastningsregistret kommer att genomföras före anställning.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Enhet: Gävleborgsgruppen Livgardet med placering vid Planerings- och personalsektionen.

Sista ansökningsdatum är: 2019-01-20

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
20 jan
Ort
Gävle
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning

Inga fler liknande jobb tillgängliga