Poolia · Publicerad 3 dec

Har du några års erfarenhet av brett HR-arbete och vill arbeta i en spännande och utvecklade miljö? Nu söker vi en driven och strukturerad HR-konsult till vår kund i Gävle. Tjänsten förväntas starta så snart som möjligt och pågå till mars 2019, med eventuell möjlighet till förlängning. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

I rollen som HR-konsult ger du stöd och service till bolagets ledning, chefer och medarbetare inom HR-området, främst operativt men i vissa fall även strategiskt. Uppdraget innebär ett konsultativt arbetssätt i att stödja och utveckla cheferna i deras arbetsgivaransvar inom arbetsområdena; kompetensförsörjning, lönebildning, chefs-ledar- och medarbetarutveckling, jämställdhets-, mångfalds- och arbetsmiljöfrågor samt arbetsrätts- och avtalsfrågor. I arbetet ingår även att utveckla processer och rutiner inom HR så att dessa på bästa sätt passar bolagets verksamhet. Som HR-konsult har du ett mycket nära samarbete med bolagets HR-chef samt med övriga funktioner inom bolaget.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

Kompetensförsörjning, rekrytering
Arbetsmiljöfrågor - systematiskt arbetsmiljöarbete och samverkan
Lönebildning, löneöversyn
Lag- och avtalstolkning, förhandling, omställning
Jämställdhet och likabehandling
Chef/ledar- och medarbetarutveckling
Personalstatistik
Utredningsuppdrag, projekt inom HR-området

Vem är du?

Vi söker sig som har lägst kandidatexamen med inriktning personal- och arbetsliv. Vidare ser vi att du har:

Bred teoretiskt och praktisk kunskap inom de områden som omfattar funktionens arbetsområden så som kompetensförsörjning, lönebildning, chefs-ledar- och medarbetarutveckling, jämställdhets-, mångfalds- och arbetsmiljöfrågor samt arbetsrätts- och avtalsfrågor.
God kännedom om lagar och avtal inom HR-området nödvändiga för arbetes utförande.
Kunskap och förståelse om samband mellan HR, verksamhet och kvalitet för att på ett självständigt sätt kunna utforma och ge relevant HR-stöd stöd till bolagets chefer och medarbetare.
Förmåga att kreativt och analytiskt lösa problem självständigt såväl som tillsammans med bolagets medarbetare.
Förmåga att självständigt driva uppdrag och/eller projekt inom HR-området.

Som person är du strukturerad och har god kommunikationsförmåga där du kan samtala/agera framgångsrikt både i större och mindre sammanhang. Vidare ser vi att du har en förmåga att anpassa dig till och hantera förändringar. Du vågar pröva nya arbetsmetoder som utvecklar verksamheten.

Förmåner

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag.

Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
21 dec
Ort
Gävle
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration