Trafikverket · Publicerad 9 nov

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Rollen omfattar att självständigt vara controller inom ekonomi och verksamhetsstyrning för olika "stabsavdelningar" inom Verksamhetsområde Underhåll. Som controller arbetar du med att planera, budgetera och följa upp verksamheten. Du analyserar och granskar utfall kritiskt och ser samband och tolkar trender. I arbetsuppgifterna ingår att bryta ner direktiv och anvisningar för den egna verksamheten och anpassa dem. Du sammanställer och kvalitetssäkrar också rapporteringen av verksamheten samt arbetar med ad hoc analyser vid behov och kan ta fram kvalitetssäkrade beslutsunderlag till ledningen. Du verkar i nära samarbetet med verksamhetens chefer och avdelningens övriga controllers och du deltar i arbetet med ständiga förbättringar inom avdelningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ekonomi eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har goda kunskaper inom redovisning
  • har god vana av att arbeta med ekonomisystem
  • har aktuell erfarenhet av controllerarbete
  • har goda kunskaper i Excel, Word och Power Point
  • du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av revisionsarbete
Som person är du
  • en god kommunikatör som kan arbeta systematiskt med problemlösning där både det lilla och det stora perspektivet räknas. Vi ser att du kan ta egna initiativ och arbeta självständig samtidigt som du är en god samarbetspartner
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-11-14

Upplysningar

Rekryterande chef Magnus Labor
0101231349

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Idag
Ort
Gävle
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga