Trafikverket · Publicerad 3 jan

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
För dig som vill bidra till utvecklingen av infrastrukturen i Gävleborg erbjuder vi nu en spännande möjlighet med placering på Trafikverket i Gävle. Du kommer att arbeta med en stor bredd av projekt i olika faser inom väg och järnväg.

Som projektingenjör blir du en del av projektledningen och fungerar som stöd till projektledare och specialister. Du deltar i olika investeringsprojekt där du ansvarar för bl.a. administration, handläggning och uppföljning i projektets alla delar. I din roll ingår att vara delaktig i upphandlingar, projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader. Som projektingenjör arbetar du även med omvärldsbevakning och bedömning av risker och möjligheter i projekten. Du är en viktig del i att säkerställa att projekten genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av projekt inom bygg- eller anläggningsverksamhet
  • har körkort för personbil och god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
Vi ser gärna att du har
  • erfarenhet av arbete med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
  • erfarenhet av förhandling
  • kunskaper i entreprenadjuridik
  • aktuell och relevant erfarenhet av projekt inom väg och/eller järnväg
För att lyckas i tjänsten krävs att du är strukturerad och självgående i ditt sätt att arbeta. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera med olika aktörer och personer för att nå uppsatta mål. Därtill är du är trygg i dig själv och ditt beslutsfattande.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-21

Upplysningar

Rekryterande chef Niklas Heneryd
0101231750

Rekryterande chef Gustaf Ohlsson
0101230902

SEKO Anna Carlsson
0101236055

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Håkan Wiss
0101237435
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
21 jan
Ort
Gävle
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga