Trafikverket · Publicerad 30 apr 2021

Som specialist elkraft/elteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och utveckla ett av Sveriges största och mest avancerade elkraftsystem?

Enheten Elkraft är en nationell enhet med fyra sektioner och består av ett 60-tal medarbetare med specialistkompetens för kraftsystem, komponenter, elmiljö och elsäkerhet inom Trafikverkets kraftförsörjning. Vi står inför många spännande utmaningar med ett stort behov av förstärkning och förnyelse av Trafikverkets kraftförsörjningsanläggningar. Vi behöver även nya lösningar och system för framtidens infrastruktur, till exempel för höghastighetsjärnvägen och elvägar.

Du kommer att tillhöra sektionen System och i din roll som specialist hos oss kommer du att arbeta med elkraftfrågor i allmänhet samt även specifikt med utbildning och driftstöd kopplat mot eldrift. Du kommer att ansvara för kravställning, samordning och utveckling av utbildning kopplat mot eldrift och därför det är viktigt att du har en förmåga till att ha en helhetssyn både kring teknik och organisation. Du kommer leda utbildningar ensam och tillsammans med andra specialister och konsulter. Du kommer även arbeta med driftstödsfrågor och leda projekt kopplade till eldriftledningssystem, eldrift och arbetssätt inom elkraft.

Tänkbara arbetsuppgifter i din roll som specialist hos oss är:
  • Samordna utbildning, kravställning och ansvara för utvecklingen av utbildning
  • Leda utbildning, både teoretisk och praktisk utbildning i simulatormiljö
  • Ansvara för och arbeta med driftstödsfrågor kopplade till eldrift
  • Delta i utvecklingen av scadasystem för övervakning och styrning av trafikverkets kraftsystem
Rollen kan innebära deltagande i eller ledning av såväl interna som externa arbetsgrupper. Samt bland att göra platsbesök runt om i landet på våra anläggningar, vilket innebär att tjänsteresor förekommer inom Sverige och i någon mån även till Europa beroende på uppdrag.

Möjlig placeringsort: Gävle, Göteborg, Malmö eller Halmstad

Kvalifikationer

Vem är du?

För att du ska trivas och lyckas bra i rollen ser vi att du är drivande i utvecklingen av utbildning inom elkraft. Du jobbar självständigt och driver arbetet framåt. I rollen kommer man att ha mycket kontakter med både Underhåll. trafikledning och Trafikverkskolan, vilket kräver en bra kommunikationsförmåga och ett pedagogiskt förhållningsätt. Du har lätt för att samarbeta, ser vikten av att vara prestigelös i samvaro med andra och jobbar för att hitta win -win lösningar för organisationens och alla parters bästa.

Vi söker dig som
  • har högskole/universitetsutbildning om minst ( 120 p / 180 hp) inriktning elkraft / elteknik eller har motsvarande utbildning i kombination med relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har flerårig erfarenhet av arbete inom elkraft
  • har erfarenhet från att hålla utbildning inom relevant område
  • har erfarenhet från arbete med anläggningsövervakning eller eldriftledningssystem
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet från arbete med utbildning inom eldriftledning eller anläggningsövervakning
  • har flerårig erfarenhet av arbete inom det eltekniska området för järnväg
Vi planerar att hålla Skype intervjuer under vecka 21.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-18

Upplysningar

Rekryterande chef Henrik Sand
0101242680

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
18 maj 2021
Ort
Gävle
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga