Trafikverket · Publicerad 9 feb

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Trafikverkets it-organisation har ett helhetsansvar för all it och telekom inom myndigheten, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare får du möjlighet att bidra och utvecklas i vår verksamhet inom många olika roller och befattningar. Du får vara med och forma framtidens transportsystem där it får en allt större betydelse. Vi jobbar brett inom hela IT-området i intressanta samarbeten och partnerskap med branschledande organisationer och myndigheter för att skapa bästa möjliga nytta för samhällsmedborgaren.
Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifter
Som Systemspecialist datahallskommunikation på Trafikverket inom sektionen datakommunikation så arbetar du med att vidareutveckla och effektivisera specifik teknisk infrastruktur. Du är även expertstöd inom Trafikverkets IT-lösningar och du medverkar som teknisk specialist i tjänsteutvecklingsprojekt. Du har ansvar för datahallskommunikation och brandväggar som används företrädelsevis mot operativa miljöer.

Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat:
  • Felavhjälpning, livscykelhantering, utveckling, leverans av datahallskommunikation och brandvägg.
  • Konfigurering av nätverksutrustning och brandvägg.
  • Ansvara för samarbete med sektionen datacenter.
  • Ansvara för dokumentation av nätverksmiljön.
Du kommer i ditt arbete bidra till att upprätthålla hög tillgänglighet och är en viktig pusselbit i Trafikverkets leverans.

Arbete nattetid förekommer. Tjänsten innebär schemalagd beredskap utanför ordinarie arbetstid.
Resor i Sverige och utlandet kan komma att ingå i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole-/universitetsexamen eller KY-examen inom data/teletransmission eller motsvarande utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig

För tjänsten krävs att du har relevant arbetslivserfarenhet. Du har mycket god kompetens inom utpekat teknikområde och god kunskap om bakomliggande teorier och principer.

För att lyckas i rollen ska du ha goda kunskaper eller erfarenhet om:
  • Komplexa systemlandskap där höga säkerhetskrav ställs
  • Arbete med datahallskommunikation samt datacenterlösningar.
  • Routing, switching och overlaytekniker.
  • Brandväggar.
Det är meriterande om du har kunskaper inom ett eller flera följande områden: Netscaler/Lastbalanserare, BGP-routing, MPLS, Infoblox DDI, Blue Coat Proxy SG, Cisco WLC eller Cisco Prime infrastructure

Arbetsuppgifterna kräver att du naturligtvis har stor datorvana samt kan uttrycka dig väl i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Vi söker dig som är helt självgående, som snabbt kan fatta egna beslut i linje med kundernas avtal samt verksamhetens behov. Du har god förmåga att förstå komplexa nätmiljöer samt applikationsförståelse. Viktigt för rollen är att du har god samarbetsförmåga.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-02-25

Upplysningar

Sektionschef Johanna Bjurbo
010-125 77 88

SEKO Sven-Gunnar Billman
010-125 7255

Saco Kristoffer Strömberg
010-123 1911

ST Håkan Engström
010-123 20 14
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Idag
Ort
Gävle
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2

Inga fler liknande jobb tillgängliga