Trafikverket · Publicerad 11 okt 2019

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen!

Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Arbetsuppgifter
Som trafikplanerare hos produktionsplanering Järnväg ansvarar du för att planera och konstruera tidtabeller, banarbeten, specialtransporter och övriga tjänster inom järnväg. I rollen som tågplanerare kommer du att ta emot ansökningar och utifrån dessa gör du analyser och säkerställer att det finns kapacitet på järnvägen i innevarande tågplan. Som trafikplanerare kommer du att förutom de interna kontakterna inom Trafikverket även ha ett nära samarbete med både järnvägsföretag och entreprenörer. Detta i syfte för att skapa goda förutsättningarna för att få en marknadsmässig produktionsplan som håller hög kvalitet avseende punktlighet och trafiksäkerhet. I dina arbetsuppgifter ingår också att förse trafikinformationsskyltar ute på perronger och plattformar med information.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
  • högskoleutbildning 180 hp (120 p) inom logistik alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • god förmåga att uttala dig i tal och skrift
  • datorvana och erfarenhet av att arbeta med olika system
  • erfarenhet av att arbeta inom service med kundnära kontakter
  • erfarenhet av arbete inom logistik
  • god förmåga att uttala dig i tal och skrift
Det är meriterande om du har:
  • erfarenhet som trafikplanerare
  • erfarenhet av planering eller underhållsarbete på järnväg
  • arbetat som trafikledare- gärna med tågledarkompetens samt inom service med kundnära kontakter
Vi söker dig som har ett kundorienterat synsätt och ett genuint intresse för planeringsfrågor och service. Du är kommunikativ, problemlösande och har god samarbetsförmåga. Då trafikplanering befinner sig i ett stort utvecklingsarbete är flexibilitet en egenskap som värderas högt.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-24

Upplysningar

Rekryterande chef Susanne Blom
0101240624

SACO Kjell Bergström
0101242670

SEKO Dennis Ryd
0101238466

ST Anders Sjögren
0101235158
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
24 okt 2019
Ort
Gävle
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga