Academic Work · Publicerad 18 nov 2021

Nu finns en unik möjlighet för dig med bakgrund inom mjukvara och hårdvara som vill ta dig en an en roll som affärsutvecklare att ansluta dig till AFRY i Göteborg. Här får du arbeta i en kundorienterad miljö med spännande högteknologiska lösningar, där du bidrar till både kundens och AFRYs tillväxt och framtid. Rollen passar dig som trivs i en agil miljö där du får kombinera ditt tekniska intresse med att driva affärer och utveckla din förmåga att se kundens behov och skräddarsy unika lösningar. Vi ser fram emot din ansökan.

Information om uppdraget

AFRY är ett framåtriktat techbolag som arbetar med att utveckla hållbara lösningar för framtiden, inom infrastruktur, industri och energi. AFRY som bolag lägger mycket fokus på människorna bakom jobbet, där de bland annat arbetar mycket med mångfald, inkludering och kompetensutveckling.

I rollen som affärsutvecklare kommer du att ingå i det nationella säljteamet som jobbar inom Customized Solutions, en säljgrupp som består av ungefär 10 personer totalt. Inom Customized Solutions ligger fokus på att skräddarsy lösningar ut mot kund, vilket kan innebära att man arbetar med kompletta projekt, utveckling av en befintlig lösning samt egna lösningar som levereras ut mot kund. I rollen kommer du arbeta både teambaserat och självständigt, med fokus på att skapa en god upplevelse ut mot kund.

Du kommer att arbeta inom en rad olika affärsområden och med både nationella och globala ledande bolag, bland annat inom telecom, medtech, retail, fordon, försvar och energi. Du blir en del av ett framåtlutat och teknikintresserat gäng som lägger stor vikt vid att bygga ett starkt team, som präglas av samarbete, prestigelöshet och en öppen feedbackkultur.

I rollen kommer du utgå från centrala Göteborg, där du kommer samarbeta med ett gäng kompetenta kollegor runt om i landet, totalt ungefär 30 st. Utöver det säljteam som du ingår i, kommer samarbetet främst att ske med leveransavdelningen som arbetar med leveransen ut mot kund.

Spana in klippet nedan för att få en glimt av hur AFRY arbetar mot deras vision, "making future":

Du erbjuds
 • Bli en del av ett framåtriktat bolag inom en högteknologisk miljö där du får möjligheten att agera affärspartner åt ledande bolag inom branschen
 • En gedigen introduktion där du får en mentor på plats
 • Generösa förmåner
Arbetsuppgifter

I rollen som affärsutvecklare kommer du att arbeta nära AFRYs kunder, både nationella och globala bolag. Projekten som du kommer arbeta i handlar dels om att utveckla befintliga lösningar hos kund, men även nya lösningar utifrån kundens behov. Du blir en viktig länk mellan kundens behov och den tekniska lösningar, där du genom starka kundrelationer har förmågan att kunna skräddarsy ett förslag åt kund. Projekten som du ingår i som kommersiellt ansvarig pågår i 6-12 månader i snitt, där ni vanligtvis arbetar agilt med sprintar på 2-3 veckor. Du kommer att vara delaktig i omkring 5-10 projekt parallellt. Här är du en viktig kugge som ligger nära kunden från att behovet uppkommer, tills att en lösning är på plats.

Du kommer att arbeta med och bearbeta både nya och befintliga kunder. I rollen mäts du utifrån KPI:er, exempelvis på hur många affärer du skapar och kundnöjdheten hos dina kunder. I och med att du kommer arbeta nära dina kollegor i säljteamet, mäts dessutom hela Customized Solutions som en hel enhet.

I rollen ingår arbetsuppgifter såsom:
 • Merförsäljning och bearbetning på befintliga kunder
 • Nykundsbearbetning, i form av kalla samtal, behovsanalys samt skräddarsy den bästa lösningen ut mot kund
 • Löpande dialog och uppföljning med kunder där du har befintliga projekt.
 • Interna samarbeten inom säljteamet samt med leveransavdelningen
 • Rapportering till och uppföljning med projektledaren för projektet
I rollen förekommer även resor ut till kunder.

Vi söker dig som
 • Har en relevant utbildning alternativt arbetslivserfarenhet, där du förvärvat kunskaper inom mjukvara och hårdvara
 • Varit delaktig i projekt inom produktutveckling
 • Har ett stort intresse och med fördel även arbetslivserfarenhet av sälj och säljprocesser
 • Är obehindrad i engelska och svenska i både tal och skrift
 • Har B-körkort
Det är meriterande om du:

Har förståelse och erfarenhet av avtalsjuridik

Som person är du:

Kommunikativ

Samarbetsvillig

Ansvarstagande

Affärsmässig

Övrig information
 • Start: Omgående, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Göteborg
 • Lön: Fast och rörlig del
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och AFRYs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Med över 16 000 hängivna experter hjälper de deras kunder inom infrastruktur, industri och energi. Deras vision lyder: "Making future".
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga