Academic Work · Publicerad 14 okt 2021

Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och söker dig som vill börja din karriär som teknikingenjör med inriktning på miljö. Som teknikingenjör miljö får du möjlighet att arbeta med miljöfrågor inom nybyggnation av infrastruktur, Västlänken och Olskroken planskildhet. Vi söker dig som har talang för koordinering och vana att jobba administrativt med många kontaktytor. Sök redan idag då vi tillämpar löpande urval!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning dig som är i början av din karriär och vill utvecklas i en roll som teknikingenjör där du stöttar erfarna miljöspecialister. Som teknikingenjör inom miljö har du en koordinerande roll med varierande arbetsuppgifter där du kommer att få lära dig om miljöfrågor kopplat till infrastruktursektorn och anläggningsbranschen och därför krävs ingen tidigare arbetslivserfarenhet för att komma in i tjänsten.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten och som ny i rollen som projektingenjör. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och är anpassat för dig som nyligen tagit ut din examen. Programmet erbjuder kurser inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande.

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du blir anställd hos Academic Work och arbetar som konsult hos Trafikverket, uppdraget är av långsiktig karaktär.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att arbeta med miljöfrågor inom vatten, luft, buller, avfall, masshantering och klimat samt att följa upp att de tillstånd enligt miljöbalken som Trafikverket erhållit. Du kommer främst att vara kopplad till den verksamhet som bedrivs av Trafikverket inom nybyggnation av infrastruktur, Västlänken och Olskroken planskildhet.

Som Teknikingenjör miljö kommer du tillsammans med miljöspecialister och miljöansvarig att säkerställa att miljöfrågorna omhändertas på bästa sätt. Detta förutsätter att du är aktiv och bistår med din kompetens. Du handlägger operativa miljöfrågor och säkerställer tillsammans med miljöspecialist och miljöansvarig att ställda miljökrav efterlevs. I arbetsuppgiften ingår även att utvärdera och förbättra arbetssätt och rutiner inom miljöområdet.

Vi söker dig som
  • Har en högskole- eller civilingenjörsutbildning inom miljöteknik eller motsvarande (examensbevis behöver uppvisas)
  • Har kunskap om den svenska miljölagstiftningen
  • Har körkort för personbil
  • Har obehindrade kunskaper i svenska och engelska i såväl tar som skrift
För att lyckas i rollen har du ett stort driv och vilja att snabbt axla eget ansvar med en orädd attityd gentimot nya arbetsuppgifter. Du har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Arbetet ställer krav på att du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och, tillsammans med projektens miljöspecialister och miljöansvarig, delar med dig av den information som behövs för att nå önskat resultat.

Övrig information
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Göteborgs, Kruthusgatan 17. Du förväntas även besöka flera platskontor inom Göteborgs centrala delar
  • Lön: Timbaserad månadslön
  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga