Ahlsell Svergie AB · Publicerad 16 mars 2021

Vill du kombinera försäljning, kundutveckling och marknadsstrategiskt arbete i samma roll? Ahlsell Division Fastighet söker en Key Account Manager med ansvar för ett antal utvalda rikskunder och med placering i Göteborg eller Stockholm.

Ahlsells stabila tillväxtresa fortsätter med vision om att förenkla vardagen för proffskunder verksamma inom Bygg, VA, VS, Industri, Klimat och El. Vill du utveckla fastighetsbranschen med Ahlsells ambition att underlätta för en effektiv och lönsam fastighetsförvaltning? Nu erbjuds möjligheten till en intressant, utvecklande och säljdriven tjänst som Key Account Manager hos Ahlsell, där betydelsefullt nätverk och förståelse för Fastighetsbranschen värdesätts starkt.

Som Key Account Manager arbetar du rikstäckande med ett antal viktiga konton inom segment Fastighet. Kunder inom Fastighet är allt ifrån privata och kommunala Fastighetsbolag, Fastighetsägare, Bostadsrättsföreningar, Hotell och Facility Management. Fokus är att utveckla och stärka samarbetet med kund, samt skapa och driva ett starkt och motiverat nationellt KAM team för dina nyckelkonton. För att trivas i rollen som KAM älskar du att göra affärer och har en naturlig förmåga att få med dig både medarbetare och kunder till att uppnå gemensamma mål. Du har ett starkt och engagerat kundfokus, samt vana av att tydligt och strukturerat leda dina kunder mot satta mål Ahlsells erbjudande gentemot fastighetskunder är mycket brett och vi ser därför att du har tidigare vana från att sälja in helhetslösningar, gärna från ett eller flera områden inom El, VVS och Bygg.

Ahlsell är ett värderingsstyrt företag som värnar om sina medarbetare och strävar efter att tillsammans leva upp till "One Ahlsell"Vi tror att lönsamhet och tillväxt uppnås av medarbetare som har roligt på jobbet och är övertygade om att människor som trivs i sin roll gärna vill göra det där lilla extra. Vi tror att det är den inställningen som får kunden att komma tillbaka till oss gång efter gång.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?
Du kommer till ett expansivt och lönsamt bolag med internationell verksamhet, där fokus ligger på Sverige, Norge och Finland. Ahlsell erbjuder sina anställda ett generöst förmånspaket. Det inkluderar tjänstebil, flexibelt kontor, friskvårdsbidrag, tjänstepension. Dessutom ingår olika personalrabatter samt företagshälsovård. Du kommer att ingå i en offensiv KAM organisation, med ett KAM team om fyra affärsdrivna säljare med ansvar att utveckla nyckelkunder. Dessutom har Ahlsell Sveriges största säljkår, samt Sveriges mest besökta webbshop och en logistik i världsklass!

Dina framtida arbetsuppgifter
Att tillsammans med Divisionschef och övriga i KAM-teamet utveckla Ahlsells strategiska nyckelkunder inom Fastighet, samt aktivt delta på månadsmöten och avstämningar. Du utgår från något av Ahlsells kontor nära din hemort och rapporterar till Divisionschef Marcus Aldrin Andersson som utgår från kontoret i Göteborg. Eftersom kunderna finns i hela Sverige, förekommer resor och övernattningar. Tjänsten är en tillsvidareanställning med förväntat tillträde under våren/hösten 2021.

Som KAM är du ansvarig för att strategiskt utveckla affären tillsammans med våra kunder inom Fastighet. Din roll är att vara delaktig i att utveckla och driva vår marknadsledande roll. Vidare innebär tjänsten i korthet:
  • Identifiera affärsmöjligheter och skapa lönsamma kundrelationer.
  • Aktivt arbeta med verksamhetsplanen och ansvara för dina kunders hela inköpsbehov.
  • Samarbeta med övriga KAM, Försäljningschefer, Säljare, Marknadschefer och Produktchefer.
  • Informera om nya avtal och de tillhörande förutsättningar, internt och externt. Registrering och uppföljning av kundprojekt, kundbesök, planering och genomförande.
  • Förhandla priser samt driva strategiska frågor runt avtal och prissättning i samråd med Divisionschef.
  • Utöver att skapa goda resultat kommer du även att bidra med funktionslösningar i form av integration, system och teknik.
VEM ÄR DU?
Vi söker dig som är intresserad av att driva affärsutveckling framåt och som har tidigare erfarenhet av en roll som KAM och att arbeta med storkundsavtal, gärna gentemot Fastighetskunder. Vidare ser vi att du är tekniskt intresserad och förstår vår kunds affär, utmaningar och behov av tjänster och produkter inom främst VVS, Bygg och El. Du ser strategiskt och långsiktigt på dina samarbeten och förstår vikten av att utveckla kontaktytor på flera nivåer hos kunderna.

Som person är du drivande med ett starkt självledarskap och har stor uthållighet - såväl i samarbetet med kollegor som i dialogen med kunder och leverantörer. Vi tror att du motiveras av utmaningen att skapa lönsamma affärer och bygga långsiktiga relationer. Du är genuint nyfiken på kunders verksamheter samtidigt som du är lösningsorienterad, målstyrd och strukturerad.

Vi söker dig som vill vara med och ta Ahlsell till nästa nivå inom Division Fastighet och ser gärna att ambitiösa Affärskvinnor och Affärsmän söker. Kunderna styr din arbetsdag och ger dig därför en flexibilitet att utgå från valfritt Ahlsell kontor. Vi tror att du bor i Göteborg eller Stockholm, där primärt våra kunders huvudkontor finns.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Vid frågor kontakta Kajsa via sms 0735-21 65 31 eller via mejl: kajsa.sanden@salesonly.se. Urval sker löpande och intervjuer sker under vecka 11-14. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mejl då detta strider mot direktiven i GDPR. Ser fram emot din ansökan med svar på urvalsfrågor, samt CV och personligt brev. Varmt välkommen!

Om ahlsell

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter cirka 32 miljarder SEK. De tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med drygt 5 700 medarbetare, över 240 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Ahlsell har sedan starten vuxit enormt och är idag marknadsledande, med bibehållen entreprenörsanda, kund- och medarbetarnöjdhet. Hos Ahlsell blir du en del av Sveriges största säljorganisation och arbetar med ett brett utbud av såväl produkter som tjänster. Ahlsell bidrar till att utveckla både branschen och vårt samhälle, för en mer hållbar miljö, infrastruktur och ekonomi. Medarbetarengagemang är viktigt och genomsyrar allt; i dagliga rutiner och mer långsiktiga strategier, vilket leder till högt engagemang, samt stolthet över det vi gör och vårt företag.

Sökord: "Key Account Manager", KAM, "Large Account Manager", Fastighet, FM, Facility, Storkundssäljare, Fastighetsbolag, VVS, EL, Bygg, Ahlsell, Försäljning, Säljtjänst, Salesonly, AM, Account Manager, Business, Projektledare, "Sales Manager", Försäljningschef, Säljchef, Säljledare. "kommersiella fastigheter"
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga