Almi Invest · Publicerad 23 feb 2021

Är du intresserad av att arbeta med investeringar i startups på Sveriges mest aktiva riskkapitalbolag? Brinner du för att utveckla framtida tillväxtbolag, göra affärer samt bygga långsiktiga relationer? Då är detta en möjlighet för dig!


Almi Invest
söker nu en Investment Manager till teamet i Västsverige med placering i Göteborg. Här ingår du i ett drivet och erfaret team som investerat i flera av Almi Invests succébolag. Fonden är på drygt 500 miljoner kronor, och just nu har de ca 65 tillväxtbolag i portföljen, vilka är verksamma inom ett flertal olika industrisektorer.

Rollen

Som Investment Manager identifierar, analyserar och genomför du investeringar i tillväxtföretag i behov av riskkapital för att finansiera sin tillväxt. I den här rollen krävs att du är en vass nätverkare som etablerar och utvecklar goda relationer med entreprenörer, affärsänglar, family offices och venture capital-bolag, både i Sverige och internationellt. Du blir en viktig representant för Almi Invest i många olika sammanhang och skapar dig ett starkt varumärke i branschen. Du arbetar både självständigt och i team, och ansvarar för hela investeringsprocessen innefattande analys, framtagning av investeringsunderlag, genomförande av investeringar, avtalsförhandlingar samt att utveckla och förädla värdet av portföljbolagen under investeringsperioden. Almi Invest är en aktiv ägare vilket innebär att du ofta representerar oss i portföljbolagens styrelser och i ägarrollen. Du deltar även i arbetet med att sprida kännedom om Almi Invests verksamhet till olika målgrupper och intressenter genom att nätverka och representera bolaget i olika sammanhang. Tjänsten är placerad på kontoret i Göteborg och du rapporterar till VD/Fund Manager.


VEM ÄR DU?


Vi söker dig som har erfarenhet av att utveckla affärer, kanske som entreprenör, VD eller managementkonsult, alternativt från att arbeta inom riskkapitalbranschen eller entreprenörsrelaterad verksamhet, med minimum 10 år i arbetslivet. Du har en akademisk examen i botten och sannolikt har du ett stort intresse för människor, startups, ny teknik, innovation och inte minst investeringar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tech-bolag, med fördel inom IT-sektorn och med ett gediget intresse av datadrivna miljöer. Har du varit med i investeringsprocessen, avyttrat bolag eller vanan av styrelsearbete så är detta mycket meriterande.

En drivkraft för dig, utöver att utveckla snabbväxande företag, är att skapa relationer och bygga nätverk. Din kommunikativa förmåga innebär att du både tycker om att agera på olika arenor och att du är duktig på att presentera en idé och kommunicera ett budskap. För dig är det också viktigt att ingå i en organisation som kombinerar affärer med uppdraget att utveckla och stötta Västsveriges näringsliv, och att befinna dig i en miljö där du har möjlighet att påverka och utveckla verksamheten.

Att arbeta på almi invest
På Almi Invest får du möjlighet att arbeta på Sveriges mest aktiva riskkapitalbolag. Kompetens- och engagemangsnivån är hög och du ingår i en koncern med uppgift att stötta hållbart företagande och skapa tillväxt i Sverige. I Västsverige ingår du i ett team vars kultur präglas av lång erfarenhet av att investera i tillväxtbolag med skalbara affärsidéer och möjlighet till långsiktig värdetillväxt nationellt såväl som internationellt. I teamet utmanar och utvecklar vi varandra med våra respektive kunskaper och erfarenheter, och därför välkomnas och uppskattas också idéer och förslag som ytterligare främjar gruppens utveckling. Detta innebär både frihet och ansvar att sätta sin egen prägel på rollen.

ANSÖKAN & KONTAKT
Vi samarbetar med rekryteringsföretaget Your Talent i denna rekrytering, ansök på www.yourtalent.se För ytterligare information vänligen kontakta rekryteringskonsult Johan Sjöberg på 0761-709851 johan.sjoberg@yourtalent.se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups och gör investeringar i hela landet via åtta regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar drygt 3 miljarder kronor och har sedan start investerat ca 2 miljarder i ca 660 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Apple, Qlik och Amazonägda Twitch eller miljardnoterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen. Läs mer på www.almi.se/almi-invest/
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga