Alumeco Sverige AB · Publicerad 22 nov 2021

Är du redo för spännande försäljningsutmaningar hos Skandinaviens ledande leverantör av aluminium, koppar, mässing och rostfritt? Trivs du som bäst när du får bygga långsiktiga kundrelationer och där du får ta ett stort eget ansvar från dag ett? Då har vi rollen för dig!

Nu söker vi en erfaren Key Account Manager (KAM) som vill vara en del i att utveckla vårt produktområde inom koppar och mässing (rödmetaller). För den här tjänsten finns möjlighet att utgå från ett av våra kontor i Stockholm, Jönköping eller Göteborg.

Som KAM på Alumeco...
...är du en entreprenör i en stor, dynamisk och global organisation. Du får en helhetssyn på hela produktflödet med fokus på försäljningsaktiviteter från första kontakten hos kund till uppföljning på leveranser.

Du ansvarar för försäljningen av material ute hos befintliga samt potentiella kunder och utveckling av samarbetet med leverantörer. Viktiga kundgrupper finns bland annat inom fordon-, bygg- och energisektorn.

Dina arbetsuppgifter inkluderar:
  • Kundbesök och bearbetning av nya och existerande kunder
  • Vara delaktig i utvecklingen av strategi för produktområdet, nya produkter och kundsegment
  • Ge professionell rådgivning och service till våra kunder, förstå dess behov och identifiera möjligheter till existerande och nya kunder.
  • Tillsammans med produktchef säkerställa att produktinformation och tekniska specifikationer, marknadsföringsmaterial, produktkatalog etc. är uppdaterat och korrekt
  • Besöka och samarbeta med leverantörer i Europa
Vi söker dig som är beredd och inställd på, att med tiden vilja ta ett större ansvar för att utveckla produktområdet rödmetaller. Tillsammans med kollegor både nationellt och kollegor på huvudkontoret i Danmark, kommer du att få möjlighet driva utvecklingen av produktområdet och din kontaktyta blir därmed bred, såväl internt i organisationen som externt ut mot kunder och leverantörer.

För att lyckas som Key Account Manager...
... ser vi att du har en affärsinriktad profil med stort kundfokus och har en arbetslivserfarenhet i rollen som säljare inom B2B. Det är positivt om Du tidigare haft ansvar för produkter men inget krav. Du skall förutom starkt säljfokus ha visst tekniskt intresse och förståelse.

Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, teknik eller försäljning.

Vi förväntar oss dessutom att du:
  • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
  • Har goda datorkunskaper, väl förtrogen med Officepaketet och gärna erfarenhet av SAP.
  • Innehar B-körkort.
Som person är du en utåtriktad och social individ och en lagspelare som tillsammans med övriga kollegor hjälper till att skapa en trevlig, dynamisk och resultatinriktad miljö.

Alumeco erbjuder...
...en dynamisk position med unika personliga och yrkesmässiga utmaningar i en internationell, informell och attraktiv arbetsmiljö. Det finns en tydlig tillväxtstrategi och fokus på den enskilda medarbetaren, med en platt ledningsstruktur och korta beslutsvägar.

Har du frågor kring befattningen eller företaget är du välkommen att kontakta Niclas Jangenfeldt, tel. 0708 807 327. Vi ser fram emot din ansökan och CV snarast möjligt, men senast den 30 december 2021.

Alumeco är en starkt konsoliderad internationellt verksam handelskoncern som grundades 1983, huvudkontoret ligger i Odense, Danmark. Koncernen är specialiserad inom aluminium, mässing och koppar för metallkrävande industri och bygger på engagerad och framtidsorienterade medarbetare. Koncernen har en tydlig tillväxtstrategi med fokus på utveckling av nya koncept och kompetensutveckling av de anställda. Huvudkärnvärden är kundfokus och affärssinne. Koncernen har en omsättning på ca. € 600 milj. och sysselsätter 1000 anställda över hela världen. Som global leverantör och samarbetspartner har Alumeco ett omfattande och internationellt nätverk samt en rad dotterbolag i Europa, Nordamerika och Kina. Du hittar mer information om oss här: https://www.alumeco.se/
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning

Inga fler liknande jobb tillgängliga