CEVT (China-Euro Vehicle Technology AB) · Publicerad 16 juni 2021

Ditt uppdrag
I rollen som Head of Finance Performance Center har du det huvudsakliga ansvaret att leda arbetet för Finance Performance Center. Du har personalansvar för teamets åtta medarbetare, sitter i ledningsgruppen för ekonomiavdelningen och rapporterar till CFO.

Du arbetar analytiskt och kommer att förbereda affärsresultat och utveckla standarder för rapportering och uppföljning. Du har det huvudsakliga ansvaret för fakturering och betalning (Order to Cash), att kassaflödet är hållbart samt att utveckla och spåra nyckeltal och kostnader tillsammans med ditt team.

Rollen fungerar som finansiell kontakt med kinesiska huvudkontoret tillsammans med CFO. I rollen kommer du även att leda budget- och prognosprocesser i nära samarbete med huvudkontoret i Kina.

Ditt uppdrag i övrigt består bland annat av:
  • Leda implementering av ny teknik och digitala lösningar
  • Anpassa projektrapportering till Line & Corporate för att säkerställa enhetlighet
  • Nyckelgränssnitt till Shared Service Center (skatt och redovisning)
  • Utveckla finansiella processer
Din bakgrund
Vi söker dig med en akademisk examen inom ekonomi samt minst fem års erfarenhet från likvärdig roll i ledande befattning. Engelska är ett krav då det är språket som används av alla på kontoret. Du har goda kunskaper i Excel och PowerPoint samt ett intresse för system och automatiseringsprocesser. Det är meriterande om du har erfarenhet från R&D.

Som person drivs du av att hitta och förverkliga effektiva förbättringar med affären i fokus. Du är nyfiken och har förmågan att få andra intresserade och ansvarstagande. Du har en coachande ledarstil och har god förståelse för andra människor. Du påverkar din omgivning snarare än reagerar på den och du får saker att hända, på riktigt. Du har en god analytisk förmåga och ekonomisk förståelse och letar efter möjligheten att få ingå i ett team där du erbjuds möjlighet att påverka och ta ansvar.

Om CEVT
CEVT är ett innovationscenter med medarbetare från hela världen. CEVT fokuserar på att hitta smartare sätt inom mobilitet och har fyra fokusområden: modulär utveckling, virtuell teknik, utveckling av programvarusystem och innovation.

CEVT har ca 1500 medarbetare och är baserat på vackra Lindholmen i Göteborg med anknytning till Geelys huvudkontor i Kina. Då medarbetarna kommer från olika hål i världen, erbjuds en dynamisk mix av olika kulturer som resulterar i nya perspektiv och lösningar för framtidens fordonsindustri. Läs mer på vår hemsida.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Eqonomy/Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Bakgrundskontroll kommer utföras på slutkandidat. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Martin Jerrskog (martin.jerrskog@wise.se). Vi hoppas att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här

https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
25 juni 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga